0 In Clean Eating

VI TESTAR LITE NYTTIGARE GODIS

Inlägget innehåller adlinks.

Kanske har du redan sett filmen på min youtube-kanal där jag och barnen testar olika bars som funkar perfekt som lite nyttigare alternativ till godis. Om inte så klicka på bilden här nedanför för att komma till filmen. När du ändå är där, glöm inte att prenumerera på min kanal för att inte missa något framöver. Klicka på den rosa knappen här nedanför för att komma till sidan för min kanal. För att prenumerera så klickar du på den röda knappen till höger där det står ”prenumerera”.

Prenumerera på min youtube-kanal

Test av nyttigare godis

Med senaste beställningen från Bodystore så klickade jag hem ett gäng med olika former av bars.  Jag tycker att den här formen av bars, som för det mesta är baserade på dadlar och nötter, är bra alternativ till traditionellt fika eller godis. Fritt från gluten och tillsatser plus att det är sötat på naturligt sätt. Jag vet att många av er som läser, precis som jag, vill kunna ge sina barn lite bättre alternativ till godis utan att missunna dem ”det goda”. Syftet med det här testet var att hitta bättre alternativ och jag hoppas att det ger dig tips och inspiration att ge dina barn, eller varför inte dig själv.

Vi testade de här olika bar’sen:

Nils och Ebba fick smaka på dem allihop och de hade sina klara favoriter. Du kan se hela testet och vilka de gillade bäst genom att klicka på bilden med länk till filmen här ovanför. Även om de hittade sina favoriter så var de båda eniga om att alla bars var goda och att de funkar jättebra som godis.

Alla bars är fria från gluten och vitt socker. Alla är även eko förutom mjölkchokladen från Nick’s.

Skillnad på sött och sött

Det är stor skillnad på sött och sött. Sött från raffinerat vitt socker och glukossirap ger oss inget annat än tom energi/kalorier. Sött från frukt som dadlar till exempel, ger också en söt smak men på köpet får man nyttiga fibrer och näring. Dadlar är sött och ganska rikt på energi men du får även i dig många vitaminer samt kalcium och järn. Därför är den här formen av naturligt sötat godis tusen gånger bättre än traditionellt godis. Dock är det så klart inte lågkolhydrat.

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply