0 In Personligt

En solig helg i Stockholm med mannen

Hej på er!

Vilken sommar det blivit! Jag älskar verkligen värmen och njuter av varje minut. Det ska tydligen bli lite svalare nästa vecka men hoppas innerligt att det bara är för några dagar och att värmen snart är tillbaka.

I helgen var ju jag och mannen i Stockholm för att fira att det var 10 år sen vi träffades. Vi hade en helt fantastisk helg och Stockholm bubblade verkligen av sommar och eurovision. Vi lämnade barnen hos mormor och morfar på fredag efter frukosten och begav oss tvärs över landet till Stockholm. På vägen upp lyssnade vi på ljudböcker och olika poddar. (Du vet väl att du får en månads gratis medlemskap hos Nextory med fri tillgång till ljud- och e-böcker? Läs mer här.) Väl framme och efter att ha lämnat väskorna på hotellet så tog vi oss en promenad på stan. Vädret var verkligen helt fantastiskt och det bubblade av sommar!

stockholm sommar

Hotellet låg på söder och vi gick genom stan upp mot Stureplan för lite mat på TGIF och ett besök hos Katrin Zytomierskas mysiga butik i Sturegallerian. Deras goda kokosolja och grillkrydda fick hänga med hem. Har ni inte testat grillkryddan så kan jag verkligen rekommendera det! Galet god och helt utan tillsatser. Perfekt i lite kvarg eller creme fraiche som kall sås till sommarens grillning. Ni kanske minns i mitt inlägg om kryddor för några veckor sen att jag skrev att just grillkrydda är ett exempel på en kryddblandning som ofta innehåller massa socker och tillsatser. Men den här kryddningen är alltså supergod och helt clean. Kostar bara 29 kr och kan beställas från deras webshop eller köpas i butik.

Söndagen inleddes med ett besök i hotellets gym. Henrik gav sig ut och sprang ut till djurgården. Jag hade egentligen tyckt att det vore supermysigt att springa ihop men eftersom han springer snabbt som en antilop och jag känner mig mer som en elefant i jämförelsen, så blev det gymmet för min del. Men jag hoppas att all min löpträning en dag ska få mig att bli lika snabb som honom. Hotellfrukost är ju alltid gott men jösses så gott det var efter morgonträningen!

hotellfrukost

Lördagen blev det en hel del promenerande och på kvällen visade min stegräknare i mobilen att vi gått 16 km. Visst är det konstigt att man kan gå så långt i en stad utan att det egentligen märks? 16 km hemma är ju en bit liksom men när man går och har saker att titta på, stannar med jämna mellanrum, har sällskap – ja kalorimetrarna liksom bara försvinner. Första stoppet efter frukosten blev Paradisets matmarknad. Det är en helt fantastisk mataffär full av härliga och bra ekologiska produkter. Påminner om Whole foods som finns i London och USA. Lite goda nötter och torkade bär fick hänga med mig hem. Önskar att något motsvarande kunde öppnas hos oss här på västkusten. Fantastiskt ställe!

paradisets matmarknad

Sen blev det lite shopping på stan och planen var egentligen att vi skulle äta lunch på Eggs inc. Men vi blev liksom aldrig hungriga efter vår brak-frukost så vi hoppade det denna gång. Jag ska upp till Stockholm igen i början av juni och hoppas kunna besöka Eggs inc då och testa någon av deras goda ägg-rätter. Istället blev det ett besök på Vasa-museet och sen köpte vi lite plocksallad på ica och njöt av en sen lunch i solen i Humlegården.

På kvällen gick vi ut och åt på ett supermysigt ställe i gamla stan. Jag valde en supergod räksallad och unnade mig för en gångs skull efterrätt. Jag brukar resonera så att när jag äter något med socker och gör avsteg från min vanliga kost så måste det vara värt den. En gräddtårta räcker inte för mig. Inte tillräckligt gott för att jag ska välja det. Men när jag såg att handgjorda chokladpraliner fanns på dessertmenyn – det är värt det enligt mig :) så efter den goda salladen njöt jag av två fantastiskt goda praliner ihop med en god kopp kaffe.

På söndagen åkte vi hemåt efter frukosten och det var så mysigt att få kramas med barnen igen. Mysigt med lite ensamtid med mannen men riktigt mysigt och skönt att vara hela familjen igen.

En sak slår mig så här i efterhand – jag är fortfarande en skitkass bloggare i den aspekten att jag glömmer ta kort. Jag släpade med mig kameran hela helgen men jag har verkligen inte tagit många kort. Skärpning på det Annika! Vill ju ha massa härliga kort att dela med mig av till er :)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply