0 In Personligt

Midsommarafton 2016

Hej alla underbara vänner!

Hoppas att ni fick en härlig midsommar och möjlighet att njuta av helgen. Det fick vi och jag är så tacksam för att vi fick uppehåll, värme och lite sol. I vanliga fall får man ju vara nöjd med uppehåll så denna midsommar blev ju verkligen jackpot!

 

midsommarbilder

 

I helgen har det känns som om jag mentalt har landat efter ett jättestressigt år med skola, företag, träning, familj och allt som hör dit till. Periodvis har det känts som om jag inte skulle ta mig igenom helskinnad och så här i efterhand så inser jag att jag borde ha varit snällare mot mig själv och unnat mig mer vila, mindre stress och lägre krav. Det är lätt att vara efterklok men samtidigt lite skrämmande att man aldrig tycks lära sig. Konstigt det där, att vi ofta är så måna om att ta hand om alla andra som vi bryr oss om och att se till att de har det bra mesans vi är ganska så urusla på att prioritera oss själva. Känner du igen dig?  Men de senaste dagarna har jag känt en sorts sommarlugn i kroppen och i helgen så har jag verkligen njutit fullt ut av sommaren, god mat och sällskap av nära och kära. 

Vår familj bor i ett större bostadsområde här i Stenungsund och på midsommarafton var vi flera familjer som gick ihop och firade tillsammans här i området. Ett partytält hade satts upp på gården och sen så tog vi alla med oss bord och stolar. Vi inledde med lunch tillsammans och eftersom varken jag eller Henrik gillar sill så hade jag gjort ett gäng med wraps som vi åt. Jag fyllde dem med grillad kyckling, currymajonäs, sallad och hackad tomat. Till fika lite senare så blev det jordgubbarna om jag och barnen plockade hos mormor och morfar häromdagen och glass som jag gjort på grädde, ägg, vanilj och björksocker. Ordentligt recept på glassen kommer. 

 

wrapsmidsommar

 

 Sen så var det dans runt stången, brännboll, poängpromenad och annat kul. Timmarna gick fort. Vi vuxna trivdes i varandra sällskap och barnen sprang runt och lekte. Så var det redan kväll och dags för grillning. Jag testade en ny marinad, som jag gjort själv, till köttet och även recept på det kommer framöver. Till köttet blev det en mumsig cole slaw och en fräsch sallad. 

En lite extra rolig sak som hände var att en farmor till några av barnen på gården berättade att hon och flera av hennes kollegor läser min blogg regelbundet. Det är så kul att få höra att ni som läser gillar det jag delar med mig av! Det ger mig så mycket energi att komma på nya recept och nya saker att tipsa om. Tack snälla ni!

Så det blev en jättefin midsommarafton med dans, skatt, härligt sällskap och god mat! Hoppas ni också hade en fin dag och tid att umgås och bara njuta!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply