Jag älskar verkligen den här värmen och solen! Jag hoppas att det kommer att vara varmt och strålande sol nu och fram tills slutet på september. Är det för mycket begärt efter en blöt och kall höst och vinter? Som vi har längtat efter värmen!

Jag bestämde mig för att göra i ordning en fika-korg så att vi kunde äta mellanmålet utomhus efter att jag och Lillasyster hämtat Storebror på förskolan. Smoothies är ett säkert kort hos båda mina barn och med en bas kokosmjölk så vet jag att de både mättar bra och gör gott.

(null)

Idag blev det en exotisk variant med olika frysta frukter. Jag slängde i en halv avokado också för den var på väg att bli övermogen. Avokadon ger ingen smak i sig men ger en jättegod krämighet och det hälsosamma fettet mättar bra.

Jag spädde ut med lite kokosmjölk från alpro för som ni ser på bilden så är tetrapack-varianten väldigt tjock och mer som en kräm.

(null)

(null)

Jag höftar alltid lite när jag gör smoothies men ett ungefärligt recept skulle se ut så här:

Exotisk smoothie, ca 2 glas

* 1,5 dl krämig kokosmjölk
* 2 dl frukt och bär
* 0,5 avokado
* 2 dl kokosmjölk

Mixa allt och servera. Späd ev mer för att få den konsistens du vill ha.

(null)