1 In Personligt

Chia-pudding

Jag vill bara tipsa om en god och mättande frukost som också innehåller en hel del protein – chiapudding. De små chia-fröna är riktiga dunderfrön och du lan läsa ett tidigare inlägg om dem här. 

På bilderna här nedanför ser du chiapuddingen som var en del av min frukost imorse. Det är superenkelt att röra ihop men kräver lite planering eftersom fröna ska stå och svälla och suga åt sig vätska, gärna över natten men i minst ett par timmar.

image

Chia-pudding med jordgubbar, kokos och mandelsmör, 1 port

* 3 msk chiafrö

* 2 dl valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)

*  1 krm vaniljpulver

* 0,5 tsk kardemumma

* 1,5 dl jordgubbar (frysta funkar utmärkt)

* 1 msk kokosflakes

* 1 msk mandelsmör

Kvällen innan så blandar du chiafrö, mjölk, kardemumma och vanilj. Ställ in i kylen. Efter någon timme behöver du röra runt och blanda allt igen eftersom fröna gärna lägger sig på botten. Låt sedan stå över natten.

Om jordgubbarna var frysta så tinar du dom och mosar med en gaffel. I valfri skål eller glas så varvar du lager av chiapudding och jordgubbsmos. Låt gärna fröblandningen stå framme en stund så att den för rumstemperatur. Blir mycket godare då. Ta en dusch under tiden till exempel. Toppa med kokosflakes och mandelsmör.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Morgonpepp | Clean Eating By Annika
    11 augusti, 2015 at 06:53

    […] igång. Strax dags att fixa frukost. Igår blev det chia-pudding på kokosmjölk till frukost (länk till recept) och idag tror jag minsann att det får bli en omelette. Jag behöver något som jag står mig […]

  • Leave a Reply