Då var det vardag igen efter en jättehärlig helg med Pippi och Emil på Astrid Lindgrens värld. Parken var fantastiskt fin och allt kändes genomtänkt och höll hög nivå. En sak som fastnade lite extra hos mig var maten och hur maten på ASL på ett positivt sätt skiljde sig från maten på andra liknande sommarparker riktade mot barnfamiljer. Det fanns ingen halvtaskig snabbmat eller slush puppies så långt ögat kunde nå utan maten som serverades var bra, näringsriktig mat och i hög utsträckning närproducerat. Stor tumme upp på det!

asl

Vi åt lunch på en restaurang som hette Stadsmästargården och rätterna som serverades var riktig mat och man märkte att fokus låg på råvaror av kvalitet. Riktigt kul att se! Henrik åt köttbullar med mos och sa att det verkligen märktes att maten var gjord på plats och inte var några uppvärmda halvfabrikat. Själv åt jag en tallrik med kyckling och lokalproducerade grönsaker och en god dressing till. Barnen åt fläskpannkaka med lingonsylt och höll sig mätta och nöjda hela eftermiddagen. Riktigt kul att se att fokus läggs på riktig mat!

Så här kan man läsa på hemsidan:

Astrid Lindgrens Värld vill erbjuda besökarna en helhetsupplevelse som tar sin utgångspunkt i Astrid Lindgrens författarskap och det kulturarv som parken förvaltar. Maten är en viktig del av helhetsupplevelsen för oss här i Astrid Lindgrens Värld. För några år sedan tog vi bort hamburgare och pommes frites från menyerna. År 2010 gick vi ett steg längre och ersatte nästan alla halvfabrikat med rejäl, hemlagad husmanskost tillagad av lokalt producerade råvaror.

Det fanns till och med stevia-sötad glass i glasskiosken. Som jag förstod det så var det SIA-glass som stod bakom glassen som såldes och även det blir det tumme upp på då SIA-glass är en av få glasstillverkade som idag satsar på riktiga råvaror som grädde och ägg istället för skummjölk och stabiliseringsmedel. 

Alla i familjen är jättenöjda med besöket men mat-nörds-mamman ger alltså extra tumme upp på maten ;)