Glutenfria pumpamuffins utan mjölk och vitt socker
banner annonslänk bodystore

Pumpamuffinns – perfekt i dessa Halloweentider, eller hur? ⁠
Vi är nog många som har gröpt ur en pumpa de senaste dagarna. Pumpaköttet är perfekt att använda i bakning. Pumpa är ju naturligt lite sött och gör bakverken härligt saftiga.⁠

Pumpamuffins med höstiga smaker

Receptet ger 10-12 st muffins.

Du behöver:

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader och placera ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.⁠
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Vänta med björksockret.
  3. I en annan bunke blanda pumpa, äpplemos, honung, björksocker, russin och kokosolja.⁠
  4. I en tredje bunke, vispa upp äggen. Rör sedan ner pumpablandningen i äggen.⁠
  5. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Ställ åt sidan för att svälla i ca 5 min.⁠
  6. Fördela smeten i formarna.⁠
  7. Grädda i 20-25 minuter eller tills de fått fin färg.⁠
annika malm