0 In Clean Eating

Vad är clean eating?

Clean eating är att basera det du äter, på rena råvaror som är fulla av den näring som din kropp behöver för att må bra, fungera och hålla sig frisk. Att mat är “ren” eller “clean” innebär att den är så nära sin naturliga form som möjligt och utan tillsatser och suspekta ämnen. Jämför torskfile med köpta fiskpinnar.

morötter clean eating

Fördelar med clean eating

Det vi äter har stor påverkan på hur vi mår. När vi gör kvalitet och näring till prio, så ger det snabbt stora effekter på hur vi mår. I bilden här nedanför har jag listat flera vanliga fördelar som kommer med en näringsrik kost.

När det kommer till hur vi mår så är det även viktigt att se över sin stress, rörelse, sömn och återhämtning.

Ha rätt mindset för att lyckas

För att skapa en livsstil som håller på sikt, så är det viktigt att ha rätt mindset. En quick fix kan resultat för stunden men om vi inte har format vanor som håller livet ut, så är vi förr eller senare tillbaka på ruta ett igen.

Se det inte som svart eller vitt. Allt eller inget. Hundra eller noll. Se till att göra så många bra val som möjligt och lägg fokus på det. Stressa inte upp dig över situationer du inte kan styra över. Se helheten!

Utgå från dig själv

Clean eating är ett brett grepp. Däri rymms allt från mer kolhydratrik vegansk kost till olika former former av lågkolhydratkost och en mer balanserad kosthållning därimellan.

Titta inte för mycket på hur andra äter och vad de gör. Utgå från dig själv. Vad mår du bra av? Lyssna till din kropp. Ge den matensom den mår bra av. Gör din grej och känn tillit till det.

signatur annika malm clean eating

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply