0 In Glutenfria bröd

Gott och mättande fröbröd lchf/lågkolhydrat

Som jag skrev imorse så har jag ett gott brödrecept att dela med mig av. Det känns som om det är mycket bröd här i bloggen just nu vad gäller recept. Men det beror mycket på att mannen ju också börjat äta lchf/lågkolhydrat och han vill ha mackor till frukost. Jag ser det som ett perfekt tillfälle att få testa massa nya recept!

Detta recept är skapat av Anna Hallen som är en av de största matskribenterna och bloggarna inom lchf/lågkolhydrat. Receptet finns i hennes kokbok Lchf – husmanskost. Bilden är lånad från bokus.com

9789174241013_200_lchf-husmanskost-den-goda-vagen-till-halsa-och-viktminskning_kartonnage

Fröbröd, ca 15 bitar

3 ägg
3dl riven (gärna smakrik ost
1 msk äkta majonäs
2 msk Keso
1 ½ tsk bakpulver
5 dl frön av olika slag (jag använde 2 dl solrosfrö, 1 dl linfrö, 1 dl pumpafrö och 1 dl sesamfrö)
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, ost, majonäs och keso. Blanda bakpulver och frö i en skål brevid och rör sedan ner i äggsmeten. Smeten kommer att bli ganska rinning och det är som det ska. Bred/häll ut på en klädd bakplåt. Bred ut och platta till med till exempel en slickepott till ca 1,5 cm tjocklek. Grädda i ca 15 min eller tills brödet fått fin färg. Skär sedan i lagom stora bitar. Jag delade upp det i 15 bitar. Förvara brödet i kylen. Går att frysa.
IMG_4154

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply