0 In Smoothies & smoothie bowls

GRÖN SMOOTHIE MED GRÖNKÅL – vegan, paleo, mjölkfri

Hoppas julen varit bra och att du fick möjlighet att umgås och mysa med vänner och familj. Konstigt det där hur man längtar så efter julen men hur man mer eller mindre direkt börjar längta till vardag igen. Eller är det bara jag?  Så trött på salt tung mat och sugen på lättare, fräschare mat. 

Igår gjorde jag och Ebba en grön smoothie på lite grönkål som vi hade kvar från jul. Det som är så smidigt med smoothies är just det, att man kan slänga ner det man har hemma. Är smoothien grön så kanske det inte går att dölja att det är grönsaker i men annars är ju smoothies också ett smart sätt att få i barnen lite extra grönsaker. Blåbär är den perfekta täckmanteln.

En bra mixer är ett måste för släta smoothies och jag är riktigt nöjd med min Electrolux Expressionist som jag investerade i tidigare i höst. Det finns hos Kökets Favoriter som just nu har upp till 70 % på delar av sitt sortiment. Perfekt tillfälle att investera i lite nytt till köket. Är du intresserade av en mindre smidig mixer för just smoothies så hittar du just nu en smidigt mixer till 70 % rabatt hos Kökets Favoriter. 

GRÖN SMOOTHIE MED GRÖNKÅL

Jag tycker personligen att det är svårt att göra en god grön smoothie utan frukt. Frukten behövs liksom för att balansera upp smakerna från grönsakerna och ge lite mer smak. Äpple ger en lite syrligare sötma och passar bra om du inte vill ha smoothien för söt. Vill du ha den lite sötare så passar banan och mango bra. Är frukten även frusen eller halvtinad så ger det en god krämighet till smoothien. I denna smoothie hade jag och Ebba i äpple, banan och ananas helt enkelt för att det var vad vi hade hemma. 

grön smoothie med grönkål

Grön smoothie med grönkål – Foto Annika Malm

För två glas behöver du:

  • 1 näve grönkål
  • ca 0,5 dl fryst spenat (eller 1 dl färsk)
  • 1 liten banan
  • ca 0,5-1 dl hackad ananas eller mango
  • 1 litet äpple, skalat och tärnat
  • 1 tsk hackad färsk ingefära
  • 3 dl mandelmjölk

Gör så här:

Mixa allt och späd eventuellt med lite vatten.

Jag och Ebba passade även på att göra en liten film när vi gjorde vårt mellanmål igår. Du kan se den här nedanför.

Brukar du göra smoothies? Vad gillar du att ha i? Brukar du göra gröna? Kör du med eller utan frukt? Dela gärna tankar och tips i kommentarerna.

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply