0 In Smoothies & smoothie bowls

Grön smoothie med avokadokärna

samarbete bosch

För ett par veckor sedan så var jag uppe i Stockholm och hem med ett stort leende, full av inspiration och med nya recept-idéer att testa. Jag var där i samarbete med Bosch för att få testa deras grymma mixer Vita Boost High Speed Blender. En mixer som jag sedan innan hade hört mycket positivt om, särskilt om att den är så kraftfull och utan problem mixrar isbitar och frusna bär till släta smoothies utan problem.

Jag kom som sagt hem med massvis av ny inspiration till gröna drinkar att testa i min nya Bosch Vita Boost High Speed Blender. Jag fick bland annat lära mig av Lina och Mia något nytt om avokado. Visste du att avokadokärnan är bland det nyttigaste i hela avokadon? Det visste inte jag och med undantag av att testa att trycka ner någon kärna i en kruka med jord, så har varenda avokadokärna åkt ner i soporna.

Men nu vet jag bättre! Det är nämligen i avokadons kärna som mest antioxidanter finns. Kärnan är även rik på mineraler som kalcium och magnesium. Plus att till skillnad från den mjuka delen av avokadon, så innehåller kärnan även hälsosamma fiber som ger ett stabilare blodsocker och ökad mättnad.

Avokadokärnan – klarar Bosch VitaBoost High Speed Blender att göra smoothien slät?

Kärnan är ju så klart ganska hård och jag vet av egen erfarenhet att det är långt ifrån alla mixers som fixar att få hårda saker som avokadokärnor och isbitar till en slät smoothie. Jag var så klart nyfiken på att se om min nya vän Bosch VitaBoost High Speed Blender skulle fixa det. Du kan läsa mer om Bosch VitaBoost här. Läs även gärna mitt förra inlägg där jag berättar mer om mixern och mina erfarenheter av den.

Hur det gick? Strålande så klart. Inga som helst problem. Även den frusna bananen gick smidigt att mixa slätt. Här kommer därför mitt recept på min gröna smoothie med avokadokärna.

smoothie avokadokärna

smoothie avokadokärna

Kokosvatten – fräscht i smoothies och ger en lite ”lättare” känsla än kokosmjölk.

Grön smoothie med avokadokärna, 2 portioner

Du behöver:

  • 3 dl kokosvatten
  • 3 dl grönkål
  • 1 avokado + kärnan
  • 1 banan (gärna frusen)
  • Saft från ½ lime

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i mixern.
  2. Om du använder en Bosch VitaBoost High Speed Blender, så välj smoothieprogrammet.
  3. Mixa tills slätt.
  4. Häll upp i två snygga glas och njut!

smoothie avokadokärna

smoothie avokadokärna

smoothie avokadokärna

smoothie avokadokärna

smoothie avokadokärna

smoothie avokadokärna

Nyfiken på Bosch VitaBoost High Speed Blender?

Jag har använt min Bosch VitaBoost High Speed Blender bokstavligen varje dag de senaste veckorna. Kärleken som uppstod vid första ögonkasten håller i sig.

Jag gillar smoothies som är så där härligt tjocka och nästan som glass eller yoghurt. Då behöver jag ju ha i frusna bär, frukt, grönsaker, isbitar med mera. Min Bosch VitaBoost High Speed Blender har inte gjort mig besviken en enda gång. Den är kraftfull och snabb och ger mig härligt krämiga smoothies varje gång. Om du är nyfiken på att läsa mer så klicka här för mer info om mixern.

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply