0 In Smoothies & smoothie bowls

GRÖN SMOOTHIE MED SPENAT, ÄPPLE & LIME

Inlägget innehåller annonslänkar för Bodystore.com

God morgon!

Vilken fantastiskt fin sommarmorgon! Strålande sol och klarblå himmel. Mer av detta tack! Jag vaknade upp själv här hemma idag. Henrik och barnen är ute med farfar och seglar i ett par dagar. Jag valde att stanna hemma för att arbeta med mina kurser som ska lanseras efter sommaren. Började i våras att omarbeta hela upplägget men med sommarlov och semestertider så har allt liksom kommit av sig. Bland annat kommer CLEAN28 att omarbetas till en mer omfattande kurs där du kommer att kunna välja olika nivåer och delta i alltifrån 5 till 13 veckor. Ni som är anmälda till min mail-lista (helt gratis så klart) kommer att få all info först. Så anmäld dig via länken till min mail-lista om du inte redan gjort det.

Morgonpromenad – fantastisk start på dagen

Innan jag fick barn så gick jag alltid långa promenader varje morgon på sommaren. Det var enklare att få till tiden då. Ska jag upp och gå nu innan familjen vaknar så känns det som att jag måste ställa klockan på 5 och det känns så där lockande… Men 7:20 imorse ringde klockan och jag unnade mig en promenad i morgonsolen precis som förr. Det är så fantastiskt skönt att komma ut! Jag har en favoritväg som jag brukar ta som går genom ett skogsområde. Så härligt på morgonen att kunna plocka färska hallon från buskarna och höra fåglarna. Njutning för själen!

morgonpromenad

morgonpromenad

morgonpromenad

morgonpromenad

Grön smoothie med spenat, päron och lime

Väl hemma igen så var det riktigt gott med frukost. Idag blev det en skål med scrambled pancakes, toppad med chiasylt på björnbär och en rejäl klick med mandelsmör. Som kronan på verket, blev det en grön smoothie till. En jättegod frukost utan både gluten och mjölk. Ska vara lite snällare mot min mage och dra ner på mjölken. Jag upplever enorm skillnad på när jag äter för mycket mjölk. Främst reagerar min mage så magrare mjölkprodukter som kvarg och klarar naturligt feta produkter bättre. Men allra bäst mår den helt klart utan mjölk.

Jag är laktosintolerant sedan drygt 10 år tillbaka och har allt mer insett att det är ett sätt för min kropp att säga att den inte helt gillar mjölk. De laktosfria alternativen är lite bättre men inte helt bra för mig. Det handlar inte om noll-tolerans eller förbud. Det funkar inte för mig. Det handlar om att dra ner och göra kloka val.

Läs mer:

Varför jag har slutat med alla dieter

scrambled pancake paleo lchf

grön smoothie spenat

Så här gjorde jag min gröna smoothie:

Mixa allt slätt. Drick kall.

grön smoothie spenat paleo mjölkfri

Den ekologiska green blend från VitaPrana är en av mina favoriter. Det är ett grön pulver som innehåller 23 näringsrika ingredienser och är helt utan tillsatser. Ren näring. Det är ett riktigt bra och smidigt sätt att boosta sitt näringsintag. Den innehåller bland annat spirulina, vetegräs, morot, rödbeta, kål och tranbär. Riktigt bra produkt som är smidigt att slänga ner lite av i en smoothie.

Baobab är ett ekologiskt tillskott som tillverkas av frukten från baobab-trädet som växer i Afrika. Det är en fantastisk källa till c-vitamin och mineralerna kalcium, kalium och järn. Baobab stärker immunförsvar, hjälper celler att reparera sig, minskar trötthet och stärker huden bland annat. Det är ett vitt pulver som är nästintill smaklöst och jag brukar ha det i smoothies men även slänga ner en sked i pannkakssmeten.

grön smoothie green blend superfood

baobab superfood

Nu ska jag fortsätta dagen och arbetet med mina kurser här hemma. Önskar dig en fin sommardag!

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply