Visst är det något speciellt med nyår? Det är en så tydlig och definitiv markering på att något tar slut och något nytt tar vid. Du har ett nytt år framför dig, ett nytt kapitel i ditt liv, att forma precis som du vill. Visst är det fantastisk!

Jag är lite allergisk mot de traditionella nyårslöftena om mer hälsosamma vanor efter julhelgens svullnade som
gör det trångt på gymmet i ett par månader. Det är inte målsättningen i sig, om hälsa, som jag inte gillar utan snarare att man går ut alldeles för hårt och det är nästintill dömt att misslyckas.

Du måste vara snäll mot dig själv och sätta upp mål som du kommer att klara. Det stärker dig och hjälper dig att nå högre och svårare mål framöver.

Jag har suttit ikväll och spånat lite på hur jag vill att mitt 2015 ska bli. Jag har satt upp lite olika mål. Bland annat för bloggen men även för min träning.

Till exempel ska jag under 2015 börja springa lopp. Mitt första blir vårruset i maj. 5 km springer jag redan nu ett par gånger i veckan så det vet jag att jag klarar. Ett mål med garanterad framgång. Det är mest för att testa på känslan av att springa lopp. Sedan i augusti ska jag springa midnattsloppet som är 10 km och mer av en utmaning. Ska verkligen bli kul!

Mitt råd är att redan nu börja fundera på vad du vill med 2015. Sedan skriver du ner dina mål. Skriver du inte ner dem så blir de bara diffusa önskningar. Skriv ner dem så blir de tydligare. Och superviktigt – skriv mål som du vet är rimliga för dig. Unna dig själv att lyckas!

IMG_3764.JPG