0 In Annika tipsar

I mitt paket från Bodystore

samarbete bodystore

Idag tänkte jag visa upp vad som fanns på min senaste beställning från Bodystore och i mitt paket som damp ner i veckan. Många härliga produkter som jag gillar att ha hemma i mitt kök.

Denna vecka har Bodystore Matvecka och upp till 30 % på ditt stora utbud av livsmedel. Klicka på knappen nedanför för att spana in utbudet direkt.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BODYSTORE.COM >>>

bodystore rabattkod

Hej, jag heter Annika och jag är nötsmörs-beroende

Riktigt så illa är det inte men nästan… Nötsmör är ju sååå gott! Och funkar till allt. I smoothies, på gröten, i kaffet, på mackan, på äpplet, på en sked straight up. Jag har faktiskt fått dra i handbromsen med mig själv och bestämt att nötsmör hör helgen till. Så vardagarna är numera nötsmörs-fria för min del.

Lästips:

Du som följer mig har hört mig säga detta förut men mandelsmöret från VitaPrana – åh, sååå gott! Bästa nötsmöret jag smakat, tveklöst. Har du smakat?

nötsmör

vitaprana ekologiskt

Jag klickade även hem en bruk med en mix av hasselnötter och mandel från Monki. Jag var ju så klart tvungen att smaka direkt (där rök helg-regeln ut genom fönstret…) och om jag säger så här – om du testar så kommer du i n t e att bli besviken. Måste vara hasselnötterna som gjorde att det blev som nutella. Tyvärr råkade jag ju i min uppspelthet att spilla ner burken så den är inte längre foto-vänlig (den finns inte på bilderna).

En tredje burk som jag beställde var cashew-pasta. Tanken med den är att jag ska testa att göra vegansk majonnäs. Jag är inte vegan och har inga planer på att bli men det finns så många fantastiska innovativa vegan-recept. Hämtar mycket inspiration därifrån just nu.

Apropå inspiration från vegansk matlagning – jag är idag inne på dag 8 helt utan mjölkprodukter. Och jag mår så fantastiskt bra! Min mage som annars inte varit på topphumör sedan början på året, är återigen glad och lugn och fin som en filbunke. Den enda mejeriprodukt som jag egentligen sakar är naturell yoghurt. Därför tänkte jag äntligen få tummen ur att göra min egen yoghurt på vegetabilisk mjölk. Så därför fick en burk med probiotika-kapslar följa med i mitt paket. Har du testat att göra egen yoghurt? Var det svårt? Jag är lite orolig för hur jag ska veta när den är klar och ok att äta. Har du några tips?

probiotika

Har du smakat på makademia-nötter?

Alltså, makademia. Gott! En rund knaprig nöt som innehåller mycket näring som magneisum och vitamin B1. Dom är låga på kolhydrater och rika på bra fetter. Jag brukar bland annat hacka dem grovt och strössla över salladen. Mycket gott! Dom kostar lite grann för de är en av de nötsorter som är mest eftertraktade.

Även en påse med naturella cashewnötter fick hänga med. Nils gillar cashew och en liten skål med nötter blir ett lite lyxigare mellanmål. Till min stora glädje gillar han även mina chia-puddingar. Jag brukar försöka göra dem lite extra lyxiga med sylt ringlat snyggt eller färska bär. Han äter gärna en chiapudding på morgonen innan skolan och det känns bra att veta att han har fått i sig en frukost som kan kommer att stå sig på länge. Jag gör dem på naturligt fet kokosmjölk så jag vet att de mättar länge. Så en påse med chiafrö klickade jag också hem.

Lästips:

makademia

Te – min nya kvällsrutin

Senaste året har jag ägnat en hel del tid åt att analysera mitt förhållande till mat. En sak som gick upp för mig är att jag gillar att äta på kvällen. Och 9 gånger av 10 är jag inte direkt hungrig. Det handlar alltså om en vana som jag har tränat in och som nu mer eller mindre sitter inpräntat i ryggmärgen på mig.

Av olika anledningar kände jag att jag vill träna bort detta. Att äta när jag inte är det minsta hungrig. Det jag gjorde istället var att jag började testa nya tesorter. Att sitta med en varm tekopp i soffan är jättemysigt. Är jag extra sugen så tar jag i lite kokosolja och det brukar ta bort suget. Pukka har jättemånga goda tesorter. Om du är nyfiken på att testa lite nya tesorter så kan jag rekommendera Pukkas Herbal Collection. Då får du en mix at 5 olika örtteer. Min favorit är elderberry & echinacea.

bodystore pukka te

Hoppas du fick ny inspiration från mina tips.

Ha en fortsatt fin fredag!

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply