0 In Annika tipsar

Jordklok – stället för oss som vill minska på plasten

jordklok

Den senaste tiden har jag verkligen känt ett ökat behov av att bli en mer medveten konsument. Inte bara när det kommer till mat utan mer livet i stort. Om du följer mig på instagram så kanske du såg bilden där jag skrev att enligt Håll Sverige Rent så har en Östersjö-fågel i genomsnitt 33 plastbitar i magen. Det är helt galet!

Jag har successivt börja byta ut plast och engångsprodukter mot mer hållbara alternativ i stål och glas. Därför är jag extra glad för det här samarbetet med Jordklok som har ett stort utbud av produkter som bidrar till minskad miljöpåverkan. Alla deras produkter är naturliga, ekologiska och hållbara. Känns så rätt och jag tror personligen att vi alla måste börja ta större ansvar för vår konsumtion om vi ska ha någon jord kvar att lämna över till våra barn och barnbarn.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA JORDKLOK >>>

Mina giftfria och hållbara favoriter till köket från Jordklok

Jordklok har som sagt ett brett utbud av alltifrån smink till köks- och städprodukter. Jag gjorde en beställning härom dagen och tänkte dela med mig av vilka produkter som jag valde ut.

Ska du satsa på plast- och giftfritt någonstans så tycker jag att du definitivt ska börja med köket. Vi slänger så mycket plast i form av plastfolie och påsar och kemikalier från plasten kan gå över till maten. Särskilt om maten värms i plastburken. Men om plastlådan börjar bli gammal så luckras det skyddande höljet lätt upp och kemikalier kan spridas till maten.

Snygga glasburkar från Weck Jars

När jag gör chiasylt,  smoothiebowls eller annat i glasburkar så får jag ofta frågor om var jag har köpt dem. Ett av mina absoluta favoritmärken är Weck Jars. Snygga glasburkar av hög kvalitet som är 100 % täta och finns i många olika storlekar. Jordklok har ett stort utbud av weck jars.

Gremolata med persilja, vitlök och citron

jordklok

Vattenflaskor från Klean Kanteen

Flaskorna från Klean Kanteen är både snygga och garanterat giftfria. Plus att du bidrar till minskad plastkonsumtion och nedskräpning. Jordklok har många olika storlekar och modeller på flaskorna från Klean Kanteen.

klean kanteen giftfria flaskor

Matlådor i stål

Precis som med flaskorna så med matlådor i plåt så har du garanterat giftfri förvaring och en investering som kommer hålla livet ut. Finns många olika varianter och storlekar på matlådor hos Jordklok. Jag har märkt att barnen gillar att äta mellanmål eller fika på stranden ur lådor med olika fack.

jordklok

Glassformar för svalkande glassar

Jag har en uppsättning glassformar i stål som jag älskar. Tyvärr minns jag inte var jag har köpt mina och exakt samma modell finns inte hos Jordklok. Men de har däremot en annan grymt snygg modell som du garanterat sett andra använda på instagram eller andra bloggar.

jordklok

Bees wrap istället för plastfolie

Plastfolie och plastpåsar är något som jag personligen blivit extra medveten om hur mycket jag egentligen har gjort av med. Plastfolie används ju verkligen bara en gång och engångsgrejer känner jag personligen att jag vill bort ifrån. Bees wrap ersätter plastfolie men går att använda gång på gång. Det är tyg som är klätt i bivax. Inte alls kladdigt och enkelt att forma. Bara att sköljd av och använda igen. Även Bee’s wrap har Jordklok ett härligt utbud av i både storlekar och färger.

jordklok

Hur tänker du kring plast och hållbarhet? Kanske har du kommit längre på resan än vad jag har. I så fall får du gärna dela med dig av tips och erfarenheter i kommentarerna nedanför.

Besök gärna Jordklok för att spana in deras utbud. Glöm då inte att besöka deras rea där det finns många jättehärliga produkter.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESÖKA JORDKLOK >>>

 

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply