0 In Annika tipsar/ Grönsaker - recept/ I mitt kök & skafferi/ Matlådor - tips & inspiration

Grönsakssvarv – allt du behöver veta

Kökets-favoriter-cervera

Grönsakssvarv. En solklar favorit i mitt kök. Även ett område jag ofta får frågor om. Vilken grönsakssvarv har jag? Vilken ska man välja? Stor eller liten?

Idag tänkte jag samla mina tips på temat grönsakssvarv, på ett och samma ställe. Om du inte hittar svaren du söker eller nya frågor dyker upp – lämna gärna en kommentar så ska jag svara så snart som möjligt.

grönsakssvarv

Grönsakssvarv – ska man välja en stor eller en liten?

Det klassiska svaret – det beror på. Båda varianterna har för- och nackdelar. 

En stor grönsakssvarv: Fördelen är att den helt enkelt är enklast att få bra resultat med. Den är enkel att använda. Så enkel att även barnen kan använda den utan problem, Det blir bra varje gång liksom. Den funkar på även de hårdare rotfrukterna som morot och sötpotatis. Nackdelen är att den kostar lite mer och tar större plats i skåpet.

En mindre grönsakssvarv: Fördelen att den är liten, tar inte upp plats i skåpen och kostar inte lika mycket. Nackdelen är att det kan krävas lite mer teknik för att få det bra och att den främst klarar mjukare grönsaker som zucchini.

Var hittar man grönsakssvarvar?

Jag har en grönsakssvarv av märket Westmark som jag köpt hos Kökets Favoriter för flera år sedan. Jag fullkomligt älskar den och kan verkligen rekommendera den. Den finns fortfarande i deras utbud och du hittar den här.

grönsakssvarv

Det finns en liknande varit hos Cervera. Den hittar du här. Cervera har även en stående variant. Jag tänker att det kan vara en fördel när man svarvar lite hårdare grönsaker. Enklare att pressa neråt än åt sidan. Den stående svarven hittar du här.

Cervera har även en mindre variant som ser ganska smidig ut i storleken. Jag har inte testat denna modell själv men tycker som sagt att den ser smidig ut. Du hittar den mindre varianten här.

Vilka grönsaker kan man svarva?

Om du vill läsa mer om vilka grönsaker som funkar att svara så läs gärna mitt inlägg Grönsakssvarv – gör nudlar av dina grönsaker.

signatur annika malm clean eating

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply