0 In Annika tipsar/ Guider

KALLBRYGGT KAFFE – VAD ÄR DET?

Annonssamarbete med Bodystore.com

Hört talas om cold brew coffee? Trenden från USA som nu nått oss här i Sverige. Cold brew, eller kallbryggt kaffe, är kaffe med unika egenskaper. Fortsätt läsa så berättar jag allt.

Jag glömmer aldrig hur jag en natt när jag var 20-något drack en drink med alkohol och energidricka. Timmarna därefter när jag låg sömnlös i sängen var bland det mest otäcka jag varit med om. Känslan av att kroppen är så trött men kan inte slappna av och somna. Riktigt läskigt! Efter det skyr jag alla former av energidricka i färgglada burkar.

Men så glad jag blev när jag fick veta att det äntligen finns en naturlig motsvarighet. Mode cold brew – en energidricka som är paleo-vänlig och 100 % naturlig. Ett perfekt sätt att pigga upp sig om man ska upp tidigt till gymmet eller av någon annan anledning behöver lite extra energi.

Vad är cold brew coffee eller kallbryggt kaffe?

Först och främst så är cold brew inte samma som ice coffee, eller iskaffe. Den formen av kaffe görs vanligen på kaffe som en gång varit varmt. Kaffe som är cold brew har inte varit varmt.

Det är med cold brew coffee är en stor trend i USA sedan ett par år tillbaka och finns till exempel att köpa på Starbucks där. Nu är det dags för Sverige att testa på det här med cold brew coffee. Den kalla kaffedrycken från Mode är den första av sitt slag på den svenska marknaden, och idag tänkte jag berätta mer om vad det faktiskt innebär.

Kan jag inte bara dricka kaffe istället? En tanke som kanske dyker upp. Jo visst kan du det. Kaffe piggar ju upp och är också en naturlig produkt så klart. Men saken är den att cold brew skiljer sig åt från vanligt varmt kaffe. Läs vidare så ska jag förklara.

mode cold brew

Vilka är fördelarna med kallbryggt kaffe?

Kallbryggt kaffe är bryggt på kallt vatten genom en process som tar 12-24 timmar. Eftersom kaffet bryggs kallt, så blir smaken mildare och rundare. Mindre bittert. Samma process kan göras med te. Just Modes kaffe bryggs på kallt svenskt vatten i 16 timmar.

Så smaker blir annorlunda men sättet att brygga kaffe på för även med sig andra positiva effekter. Eftersom att syran minskar så är det mildare och mer skonsamt för magen. Samt att det inte ger dålig andedräkt som vanligt kaffe annars kan plus att det inte missfärgar tänderna.

Mode cold brew – den första naturliga energidrycken

Mode cold brew är den första helt naturliga energidrickan. Det vill säga inga konstiga tillsatser eller sötningsmedel. Det är helt enkelt en unik form av kaffe som ger en naturlig energiboost. Drycken ger med andra ord extra energi på ett naturligt sätt och spökar inte med din kropp på något sätt. En flaska innehåller koffein motsvarande två koppar kaffe ungefär.

mode cold brew

Om du är nyfiken på att testa Mode cold brew så säljs de hos Bodystore.com. Snabb leverans, fri frakt och fria returer. Koden COLD25 ger dig dessutom 25 % rabatt på Mode cold brew till och med söndag 15 oktober.

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply