Inlägget innehåller annonslänkar

Problem med sköldkörtel är enormt underdiagnostisterat idag. Väldigt många kvinnor går runt med en känsla av att något är fel utan att riktigt veta vad. Med den ständiga stress vi lever i idag i kombination men att maten tyvärr ofta håller en allt sämre kvalitet sett till näring, så är det inte konstigt att sköldkörteln inte riktigt mår på topp.

Jag har tidigare skrivit ett längre inlägg om sköldkörteln som du kan läsa här (länk). Där kan du läsa mer om vad sköldkörteln är, dess funktion och hur man kan göra för att läka och stärka den. Idag tänkte jag istället ge exempel på kosttillskott som kan vara bra att ha för att stärka sköldkörteln och för att få den att må lite bättre.

SYMTOM PÅ PROBLEM MED SKÖLDKÖRTELN

Flera sjukdomar är kopplade till problem med sköldkörteln så som hashimotos, hypotyreos och struma till exempel. Men man kan fortfarande ha problem med sin sköldkörtel även om man inte har en sjukdomsdiagnos.

TIDIGA SYMTOM:

 • Trötthet eller mindre ork
 • Depression
 • Koncentrationssvårigheter
 • Frusenhet

SENARE SYMTOM:

 • Torr hud, torrt hår och problem med naglar
 • Förstoppning
 • Lätt att binda vätska
 • Viktökning och problem att gå ner i vikt
 • Frusenhet och kalla händer och fötter
 • Minnessvårigheter
 • Långsam hjärtrytm
 • Ont i leder och muskler
 • Svårare att få barn

Mia Lundin, som är en av Sveriges främst experter på området, menar att om man har minst tre av symtomen ovan så tyder det på problem med sköldkörteln.

Grunden för att läka och stärka sin sköldkörtel är alltid stresshantering och att jaga näring. Att se till att äta så näringsrik mat som det bara går. Ät mycket av bra mat och stressa mindre. Stress försvårar kroppens näringsupptag så är du stressad så kan kroppen inte tillgodogöra sig näringen i maten på ett bra sätt.

KOSTILLSKOTT  SOM STÄRKER SKÖLDKÖRTELN

Har man länge varit stressad och om kroppen lider av näringsbrist så är det klokt att lägga till kosttillskott av hög kvalitet. Det ger en extra näringsboost och hjälper kroppen att lite snabbare kunna återhämta sig. Som alltid när man väljer kosttillskott så ska man välja kvalitet. Mina favoritmärken är VitaPrana, Helhetshälsan och Holistic. Det är alla märken som håller hög kvalitet, är ekologiska och är utan tillsatser och konstigheter. Genom att klicka på länkarna ovanför hittar du hela deras respektive utbud och länkarna nedanför tar dig till de specifika tillskotten.

tillskott sköldkörtel

Här nedanför ser du de tillskott som rekommenderas om man har en sköldkörtel som behöver lite kärlek och omtanke:

Jag förstår om det känns som många tillskott att ta och om man inte vill eller kan skaffa sig alla, så rekommenderar jag i första hand jod, selen, zink och d-vitamin.

Jag hoppas att du tycker att inlägget har varit intressant. Det är ett område som brukar skapa många frågor så ställ dem gärna i kommentarerna så ska jag svara. Scrolla ner för att komma till kommentarsfältet och om det inte syns så klicka på rubriken till inlägget och scrolla ner igen. Dela gärna vidare inlägget på Facebook eller tipsa vänner som du tror kan vara intresserade.

 

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

Källor:

1177.se

skoldkortelforeningen.se

hypotyreos.info

mialundin.se