2 In Chiapudding

Krämig vit chiapudding med vanilj och färska bär

Chiapudding är otroligt enkelt att göra och bland det godaste man kan äta till frukost om du frågar mig. Den lena krämiga puddingen är perfekt på morgonen. En chiapudding går även att variera i oändlighet,  så risken att tröttna är obefintlig. I helgen njöt jag av denna goding med färska hallon och blåbär och en ljuvlig smak av vanilj. Toppad med lite hackade rostade hasselnötter för lite crunch.

chiapudding med bär

Jag brukar blanda den kvällen före, ställa i kylen över natten och sedan ta fram och låta få lite rumstemperatur innan jag äter den. Varva den med valfria bär eller annan fyllning för jag direkt före servering. 

 

Chia-pudding med färska bär och hasselnötter, 1 port

1-1,5 dl valfri mjölk (jag använde 1 dl fullfet kokosmjölk och 0,5 dl vatten)

2 msk  vita chiafrö (jag brukar rekommendera 1 msk per dl vätska men olika fabrikat/märken suger upp olika mycket vätska)

1 krm vaniljpulver

1 näve valfria bär

1-2 msk rostade och hackade hasselnötter

Blanda mjölk, chia och vanilj och låt svälla minst 15-30 min men gärna över natten. Lägg lite av chiapuddingen i botten på en skål eller ett glas. Lägg sedan ett lager med bär. Ha på resten av chiapuddingen och toppa sedan med mer bär och strö över de hackade nötterna. Njut av din frukost!

chiapuddingmednötter

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Stina
  7 augusti, 2016 at 12:50

  Hej Annika,
  I grundreceptet på chia har du i vatten. Inte i detta recept dock. Vilket tycker du blir bäst, med eller utan vatten? Jag använder alltid Garants kokosmjölk ska jag tillägga.
  Vänligen
  Stina

  • Reply
   admin
   7 augusti, 2016 at 22:12

   Smaksak skulle jag säga. Jag gillar ganska stor volym på mina puddingar och tar jag då helfet kokosmjölk så drar kalorierna iväg ganska rejält så därför brukar jag späda ut med lite vatten. Kokosmjölk för smak och mättnad med vatten för att dryga ut det lite.

  Leave a Reply