Chiapudding är otroligt enkelt att göra och bland det godaste man kan äta till frukost om du frågar mig. Den lena krämiga puddingen är perfekt på morgonen. En chiapudding går även att variera i oändlighet,  så risken att tröttna är obefintlig. I helgen njöt jag av denna goding med färska hallon och blåbär och en ljuvlig smak av vanilj. Toppad med lite hackade rostade hasselnötter för lite crunch.

chiapudding med bär

Jag brukar blanda den kvällen före, ställa i kylen över natten och sedan ta fram och låta få lite rumstemperatur innan jag äter den. Varva den med valfria bär eller annan fyllning för jag direkt före servering. 

 

Chia-pudding med färska bär och hasselnötter, 1 port

1-1,5 dl valfri mjölk (jag använde 1 dl fullfet kokosmjölk och 0,5 dl vatten)

2 msk  vita chiafrö (jag brukar rekommendera 1 msk per dl vätska men olika fabrikat/märken suger upp olika mycket vätska)

1 krm vaniljpulver

1 näve valfria bär

1-2 msk rostade och hackade hasselnötter

Blanda mjölk, chia och vanilj och låt svälla minst 15-30 min men gärna över natten. Lägg lite av chiapuddingen i botten på en skål eller ett glas. Lägg sedan ett lager med bär. Ha på resten av chiapuddingen och toppa sedan med mer bär och strö över de hackade nötterna. Njut av din frukost!

chiapuddingmednötter