Inte bestämt vad du ska göra till middag ikväll? Den här kycklinggratängen passar lika god som lyxmiddag en kväll mitt i veckan eller som en lördag som idag. En solig dag som denna vill man ha en middag som går fort så man kan vara ute och njuta av vädret så längesen möjligt. Vill du gotta till det lite extra så toppar du med lite salta jordnötter.
Kycklinggratäng, 4-5 port
- 3-4 st kycklingfiléer eller 1 grillad kyckling för ännu snabbare matlagning
- 1 gul paprika
- smör eller kokosolja
- 1-2 msk curry beroende på hur starkt du gillar
- Salt och peppar
Sås:
- 2 dl grädde
- 1,5 dl créme fraiche
- 0,5 – 1 dl chilisås
- 1 klyfta vitlök
- salt, peppar
- tomater
skär kyckling och paprika i bitar och stek i en panna. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg sedan i en ugnssäker form.
Vispa grädden fluffig och rör sedan ner créme fraiche och chilisås. Pressa vitlöken och blanda ner. Salta och peppra. Skiva tomater och strö över.
Grädda i 200 grader i ca 20 min. Servera med blomkålsris och/eller en god sallad.
No Comments