Hösten och soppar hör på nåt sätt ihop tycker jag. Visserligen är det fortfarande ganska varmt ute för årstiden, men en god matig soppa är riktigt gott när mörkret börjar komma. Innan jag la om kosten så var minestrone och soppor med pasta en av mina favoriter. Och som ni vet så gillar jag att göra om gamla favoriter till nya förbättrade varianter. Så här har ni min variant på en kycklingsoppa med tomat och ”pasta” toppad med bacon.
Kycklingsoppa med bacon, ca 4 port
- 350 gram kycklingkött som filé eller lårbensfilé
- 2 msk olja
- 1 liten purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 gr passerade eller krossade tomater
- 1 liter vatten
- 1 kycklingbuljongtärning (välj en bra variant)
- 1,5 dl grädde eller kokosgrädde
- 2 tsk torkad basilika
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 msk hackad persilja
- 1 paket bacon
- 1 förpackning med shirataki-nudlar (jag använde de här)
Finhacka purjo och vitlök och stek lätt i oljan (löken ska bli glansig och mjuk).
Slå över vattnet, de passerade tomaterna och ha i buljongtärningen. Låt koka upp och sänk sedan värmen något. Ha i grädden eller kokosgrädden.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i kastrullen. Låt sjuda/koka med tills genomkokt (beror på hur stora bitar du hade).
Smaka av och tillsätt kryddor. Tänk på att baconet som du ska ha till tillför salt.
Under tiden skär du baconet i små bitar och steker knaprigt i en stekpanna. Lägg på ett hushållspapper för att rinna av lite efteråt.
Skölj nudlarna och ha i soppan. Låt koka med 3-4 minuter. Servera!
No Comments