2 In Soppor - recept

Soppa utan mjölk – 5 recepttips

Soppa – en favorit så här på hösten, eller hur? Personligen så älskar jag verkligen soppa i alla former och färger. Så härligt hur soppor kan varieras mellan tunna och tjocka, enkla och lyxiga och så vidare.

Till vardags är soppor perfekt middagsmat, tycker jag. Enkla och snabba att göra och de sköter sig mer eller mindre själva bortsett från lite hackande och rörande då och då. Dessutom billig mat och perfekt sätt att göra slut på grönsaker som börjat se lite ledsna ut.

Jag tycker också att soppor är ett tacksamt sätt att få i barnen lite mer rejält med grönsaker. Mina barn är vana vid soppa från förskola och skola, och tror det ser likadant ut på många håll. De är vana vid att äta soppa och just att göra soppa av grönsaker är ju ett enkelt sätt att ”gömma” dem.

soppa butternut pumpa mjölkfri vegan

Näringsberäknade recept – hade det varit något?

En fråga innan vi kommer till dagens soppor – jag funderar på att börja näringsberäkna mina recept. Alltså räkna ut och berätta vad varje portion innehåller. Jag tänker då på energi/kalorier, kolhydrater, protein och fett. Är det något som du hade uppskattat och haft användning av? Berätta gärna för mig i kommentarerna om hur du känner.

Soppa utan mjölk – 5 recepttips

Här nedanför hittar du fem av mina favoritrecept på enkla och goda soppor. Dessutom är samtliga soppor fria från gluten och mjölk.

I ett par recept står det kokosmjölk som ingrediens. Jag brukar få frågor om vad man kan använda istället om man vill slippa kokossmaken. Så jag tänkte att det är lika bra att jag svarar på det direkt. Du kan självklart använda vilken mjölk du vill. Men mitt råd är att använda en lite fetare då det ger mer smak och mättnad åt soppan. Mandelmjölk brukar vara tunnare så istället hade jag valt en fetare havremjölk till exempel.

Om mjölk inte är ett problem för dig och din familj, så kan du självklart använda produkter med ko-mjölk.

5 goda och enkla soppor utan mjölk:

 • Mejerifri soppa på butternut – detta är det soppa som jag gjorde nu inför Halloween. Jag märkte att barnen var nyfikna på pumpa och det blev flera måltider med just pumpa förra veckan. Den här soppan är mild i smaken och sötman från pumpas balanseras med lite lime. Detta är soppan på bilden högst upp i inlägget.
 • Vegansk paprikasoppa med canellibönor – en soppa med fantastiskt härlig färg! Örter som oregano och basilika ger soppan god smak tillsammans med paprikan. Bönorna ger något gott att tugga lite på också.
 • Kycklinggulasch – min variant av gulasch fast med kyckling istället för rött kött. Baka ett gott bröd till och du har en riktigt härlig och värmande middag att njuta av.
 • Grönkålssoppa – en härlig soppa på bland annat grönkål och morot. 
 • Asiatisk fisksoppa med smak av ingefära och lime – detta är ett av mina första recept. Bilderna behöver uppdateras men receptet är det inget fel på. En riktigt god fisksoppa med nudlar.

paprikasoppa med cannellibönor

kyckling gulasch soppa

Glöm nu inte att berätta för mig i kommentarerna om du tycker att jag ska börja näringsberäkna mina recept. Självklart får du tipsa mig om annat du tänker på också.

Ha en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen!

annika malm

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

soppa utan mjölk

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mia Camp
  6 november, 2018 at 10:08

  Tack för alla goda recept du delar med dig av! Vi arbetar oss igenom listan.. Jag skulle uppskatta näringsinnehåll!

  • Reply
   admin
   7 november, 2018 at 09:11

   Tack! Så kul att du gillar :) Har fått många önskemål om näringsinnehåll så ska börja med det. De äldre recepten får jag arbeta mig igenom successivt :)

  Leave a Reply