Alltså – herre gud!! Herre jösses så gott detta var! Inspirerad av Pt by Emma så slängde jag ihop lite glass här hemma som lördagsgott.
Banan och lakritsglass, 1 port
- 1 frusen banan
- 1 tsk lakritspulver
- 1 msk vatten
- 1 msk cashewnötssmör (jag hade inte detta så jag hoppade över det)
- 1 dadelboll (recept här)
Mixa ihop banan, lakrits, vatten och nötsmör till en krämig glass. Smula sönder chokladkokosbollen och blanda med glassen. Njuuut!
(Bilden är lånad från ptbyemma)
Jag och lakrits – we go way back! Kanske min första kärlek ;) När jag pluggade i England (där de av någon underlig anledning inte säljer lakrits) så fick min kära mamma skicka lakrits till mig med posten.
För ett tag sedan så köpte jag en burk med lakritspulver men jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med den.
Jag testade att bara blanda det med vispad grädde (länk till inlägg här) och det blev supergott. Har också fått tips av en vän att blanda ner det när jag gör dadelbollar och choklad och lakrits är ju en toppen-kombo! Så det kommer att testas framöver.
No Comments