1 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Mineralvecka hos Bodystore

banner annonslänk bodystore

Vi går mot höst och mörker och kyla kommer vare sig vi vill eller inte. Med det stress och andra påfrestningar. Många är vi nog som tänker att det bara är en tidsfråga innan förkylningarna slår till.

Men det finns mycket vi faktiskt kan göra för att stå emot alla virus och baciller. Se till att sova ordentligt och äta näringsrik mat. Mycket färg på tallriken. Undvik stress så mycket du kan och var noga med att tvätta dina händer.

grön smoothie antiinflammatorisk

Utöver det kan vi även boosta kroppen med mineraler och vitaminer av bra kvalitet, för att vara på den säkra sidan med att vi får i oss allt som vi behöver.

Sen så vill jag även vara tydlig med att självklart anser jag att riktig mat går före tillskott alla dagar i veckan. Ett kosttillskott är just vad ordet säger – ett tillskott till kosten och inget substitut. Om man lider brist av någon mineral eller vitamin så bör prio 1 vara att se över sin kost och göra den så bra som möjligt. Därefter kan vissa tillskott eventuellt fylla en funktion för vissa av oss.

Vilka mineraler och vitaminer är bra att ta som tillskott?

Här nedanför har jag listat de tillskott som jag rekommenderar att ta. Jag har delat in dem i två grupper. Den första innehåller de som jag rekommenderar alla att ta dagligen. Den andra gruppen innehåller tillskott som kan ge den där lilla extra näringsboosten.

mineral kosttillskott

Kosttillskott som alla bör ta – grunden

  • D-vitamin – Vi går (tyvärr) mot mörkare tider och solen blir allt svagare. Jag rekommenderar d-vitamin tillskott från september till slutet av april. När jag började ta d-vitamin så var det som en a-ha-upplevelse för mig. Min vinterdepression som jag haft varje år, uteblev. Jag kände mig pigg hela vintern igenom och slapp även en hel del snuva och halsont. Jag rekommenderar detta d-vitamin från Holistic.
  • Omega3 –  En fettsyra som är oerhört viktig (livsviktigt faktiskt) för oss och därför rekommenderar jag det som dagligt tillskott. Men kvalitet är a och o. Jag använder omega-3 från Purio.  Värk, stelhet och inflammationer hör ofta ihop med för lite omega-3. 
  • Probiotika – Probiotika är tillskott av nyttiga tarmbakterier. Om du har en för dålig tarmflora så betyder det att du har för få bra bakterier i förhållande till dåliga. Anledningar till det kan vara stress men också behandling med antibiotika som helt slår ut tarmfloran. Konsekvenser av en obalanserad tarmflora är magproblem av olika former men även starkt sug efter sött och problem att gå ner i vikt. Ett tillskott av probiotika är alltid klokt. Jag rekommenderar Husk som probiotiskt tillskott.
  • Magnesium –  Magnesium är ett mineral som är mycket viktigt för kroppen och ingår i många av kroppens olika processer. Magnesium finns i mycket av den mat vi äter till vardags men eftersom många råvaror är så processade idag så försvinner mycket av det magnesium som naturligt finns i. Vanliga symtom kopplade till brist på magnesium är kramp i benen, migrän, muskelsvaghet och domningar. Jag rekommenderar tillskott av magnesium från VitaPrana och Helhetshälsan.
  • Järn – många av oss kvinnor ligger lågt i järn. Det kan vara på grund av riklig menstruation men även långvarig stress. Jag rekommenderar detta järntillskott som är snällt mot magen. Men om du inte har lika känslig mage som jag så är tillskottet från Helhetshälsan också väldigt bra.

Tillskott för dig som vill sänka din kroniska inflammation

Om du är ute efter att medvetet arbeta för att sänka inflammationen i din kropp så rekommenderar jag tillskott av kurkumin från gurkmeja, ingefära, gröna pulver samt resveratrol.

gurkmeja

Tillskott för dig som har en svag sköldkörtel

Sköldkörtel kan bli lidande av bland annat långvarig stress. Jag har haft en sköldkörtelproduktion som har legat på gränsen (enligt tester hos Werlabs) men har lyckats få upp den till en mer normal nivå. Mitt sätt har varit en grund med näringsrik kost i kombination med de här tillskotten: L-tyrosin från Thorn och Jod.

kosttillskott sköldkörtel

Denna vecka (vecka 38 2019) har Bodystore upp till 20 % på deras utbud av mineraler så om det är något du vill ha eller behöver fylla på med, så är denna vecka ett bra tillfälle att passa på.

annika malm

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply