Omelettwrap – ett mellanting mellan pannkaka och omelett. Det blir en wrap som du kan fylla med vad just du är sugen på. En enkel snabblunch eller perfekt som matlåda dagar då du är på språng och inte har tillgång till att värma din mat.
Du kan fylla din wrap med vad just du är sugen på eller har hemma.
Små bitar av denna wrap passar även utmärkt på ett buffé-bord.
Omelettwrap
Lagom till två portioner
Du behöver:
- 4 ägg
- 4 msk valfri mjölk
- 1 tsk fiberhusk
- lite salt
Gör så här:
- Knäck äggen och blanda med mixer-stav ihop med mjölken, husk och salt.
- Låt stå och svälla några minuter.
- Du behöver en ugnsform med måtten 20*40 cm.
- Klä den med bakplåtspapper eller smörj den med smör. Om du inte har en form så kan du vika till bakplåtspapper enligt samma mått och ställa på en plåt eller långpanna. Kanten bör vara minst 3 cm hög på sidorna.
- Häll ut äggsmeten i din form och grädde i 175 grader i ca 8-12 minuter.
- Ta ut och låt svalna en stund innan du tar loss den från pappret och lägger på fyllning.
Inspiration till omelettwrap
- Vegetarisk wrap med spenat och avokado
- Italieninspirerad wrap
- Club sandwich wrap
- Wrap med kyckling och currymajonnäs
Om du vill ha en wrap som är lite med brödig och mindre pannkaksaktig så testa min glutenfria wrap. Den innehåller bland annat havremjölk som gör det mer brödig i konsistensen.
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
7 Comments
Italien-inspirerad wrap | Clean Eating By Annika
13 augusti, 2015 at 06:16[…] först själva wrap’en enligt receptet som du hittar här (länk). Med den lilla förändring har i några hackade blad av färsk basilika eller ett par […]
Pizzawrap | Clean Eating By Annika
16 augusti, 2015 at 13:10[…] Gör wrap’en enligt receptet HÄR. […]
Wrap med tonfisk, persilja och paprika | Hälsa och välmående genom individanpassad lågkolhydratskost
23 augusti, 2015 at 13:16[…] Gör wrap’en enligt receptet HÄR. […]
Clubsandwich-wrap |
26 oktober, 2015 at 15:54[…] 1 st wrap, länk till recept […]
Lunch på språng |
18 november, 2015 at 07:47[…] Grundrecept på wrap08 […]
Wrap med bacon och cole slaw |
6 januari, 2016 at 08:00[…] 1 omgång wrap enligt det här receptet […]
Midsommarafton 2016 |
26 juni, 2016 at 18:19[…] lunch tillsammans och eftersom varken jag eller Henrik gillar sill så hade jag gjort ett gäng med wraps som vi åt. Jag fyllde dem med grillad kyckling, currymajonäs, sallad och hackad tomat. Till fika […]