Omelettwrap – ett mellanting mellan pannkaka och omelett. Det blir en wrap som du kan fylla med vad just du är sugen på. En enkel snabblunch eller perfekt som matlåda dagar då du är på språng och inte har tillgång till att värma din mat.

Du kan fylla din wrap med vad just du är sugen på eller har hemma.

Små bitar av denna wrap passar även utmärkt på ett buffé-bord.

Omelettwrap

Lagom till två portioner

Du behöver:

  • 4 ägg
  • 4 msk valfri mjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • lite salt

Gör så här:

  1. Knäck äggen och blanda med mixer-stav ihop med mjölken, husk och salt.
  2. Låt stå och svälla några minuter.
  3. Du behöver en ugnsform med måtten 20*40 cm.
  4. Klä den med bakplåtspapper eller smörj den med smör. Om du inte har en form så kan du vika till bakplåtspapper enligt samma mått och ställa på en plåt eller långpanna. Kanten bör vara minst 3 cm hög på sidorna.
  5. Häll ut äggsmeten i din form och grädde i 175 grader i ca 8-12 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna en stund innan du tar loss den från pappret och lägger på fyllning.

Inspiration till omelettwrap

Om du vill ha en wrap som är lite med brödig och mindre pannkaksaktig så testa min glutenfria wrap. Den innehåller bland annat havremjölk som gör det mer brödig i konsistensen.

glutenfri wrap

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg