Choklad – hiss eller diss?
Jag älskar choklad. Gärna mörk och gärna till en kopp kaffe. Här är mitt senaste recept på bloggen – proteintryfflar. Hur gott låter inte det?
Detta är inget strikt Paleo-recept för det innehåller mjölkprotein. Men proteinet jag använder från Holistic är, enligt mig, helt outstanding mot sina konkurrenter. Det är gjort på svenska mjölk samt helt fritt från gluten, sötningsmedel och soja.
Vill du göra bollarna helt mjölkfria – så ersätt mjölkproteinet av samma mängd kollagen.
Just nu (t.o.m. 190929) kan du handla ingredienserna, alla förutom protein från Holistic, till 20 % rabatt med koden SEP20, hos Bodystore.
Proteintryfflar – gott till fikat
Receptet ger ca 12 tryfflar.
Du behöver:
- 1 dl chokladprotein från Holistic
- 3 msk kollagen
- 0,75 dl mandelmjölk
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk mandelmjöl
- 1 nypa salt
- 1 msk björksocker
- 1 msk cashewnötssmör
- Kakao att rulla bollarna i
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en skål, till en slät smet.
- Rulla bollar med fuktiga händer.
- Om degen är för kladdig, så ha i lite mer av de torra ingredienserna.
- Rulla i kakao.
- Förvara i kylen. Går även att frysa.
Näringsvärde per tryffel:
- Kcal: 40
- Protein: 3 gr
- Kolhydrater: 1 gr
- Fett: 2 gr
4 Comments
Paul Svensson
29 september, 2019 at 12:49Tack för denna sida <3<3<3
Här är min bästa hemlighet till er Kram
https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
Sanne
30 september, 2019 at 18:48Gud så gott. Det är mitt favoritsnacks på julen!
Stina
17 oktober, 2019 at 20:28Åh, tryfflar är så gott!
admin
13 februari, 2020 at 14:14Ja verkligen. Har du haft möjlighet att testa?