Hösten är här på allvar med alla fantastiska råvaror. Pumpa är något som kommit allt starkare de senaste åren i och med Halloween. Om du köper en pumpa för att göra lykta av så släng inte innandömet. Nej använd det istället till att göra en god och värmande soppa. Även butternut-pumpa passar utmärkt till det här receptet. Tänk på att dekorationslumpor inte alltid är ätbara. Så jag rekommenderar den stora gula eller just butternut.
Det här med kryddning och smaker är ju individuellt. Några av oss vill ha starkare och andra mildare. Se angivelserna i receptet som en utgångspunkt och smaka av soppan under resans gång för att hitta det som du gillar.
Pumpasoppa med härliga smaker 4 port
- 500 gram tärnad pumpa
- 1 gul lök (eko)
- 1 röd paprika (eko)
- 1-2 vitlöksklyftor
- kokosolja
- 1 tsk kanel (eko)
- 1-2 msk riven ingefära
- 1 tsk muskot
- 1-2 tsk örtsalt utan tillsatser
- 1 liter vatten
- 4 dl kokosmjölk (naturligt fet)
- Citron (eko)
Skala och skär pumpan i bitar. Hacka lök. Kärna ur och skär paprika i bitar. Värm en panna med ca 1 msk kokosolja. När den är varm så ha i pumpa, lök och paprika. Pressa i vitlök. Sänk värmen och fräs i några minuter.
Häll sedan över i en gryta och häll över vatten tillsammans med kryddorna. Låt koka tills pumpan är mjuk ca 15 minuter beroende på hur stora bitar. Ha i kokosmjölken. Smaka av och krydda eventuellt mer. Mixa sedan slät. Tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare soppa.
Servera gärna med en extra skvätt kokosmjölk och några pumpafrö på toppen. Pressa lite citron över soppan innan du hugger in Om du vill servera ett gott bröd till så rekommenderar jag mitt zucchinibröd eller fröknäcke.
Fler recept med höstiga smaker
- Morotssmoothie med kanel och ingefära
- Pytt på butternut, brysselkål och valnötter
- Pumpakräm med vanilj och hasselnötter
Följ mig gärna på Facebook och Instagram. Om du vill ha inspirerande brev med recept, tips med mera så anmäl dig gärna till min mail-lista. Helt gratis och jag lovar att inte fylla din inbox och mailar max 1 gång per vecka.
4 Comments
Johanna
20 oktober, 2017 at 14:26Vad för sort pumpa är det som man ska använda till soppan?
admin
24 oktober, 2017 at 06:15I det här fallet använde jag butternut.
fia
25 oktober, 2017 at 12:16Åh, det ser jätte gott ut, ÄLSKAR soppa, så den här sa jag verkligen testa. TACK för tipset <3
admin
26 oktober, 2017 at 09:55Vad glad jag blir! Pumpa är riktigt gott i matlagning. Önskar dig en fin dag!