0 In Mättande protein - recept

ÖRTGRATÄNG MED KYCKLING & MOZZARELLA

Häromdagen hade jag massa färska örter hemma som sjöng på sista versen. Ihop med en mozzarella som var på väg att gå ut så blev det en god gratäng med kyckling. Gratängen funkar även bra som en vegetarisk rätt och du hoppar då bara över kycklingen. Du kan istället lägga blomkål och/eller broccoli i botten för att få lite tuggmotstånd. Bra protein får du i dig från mozzarellan. Gratängen fick tumme upp av alla här hemma och jag hoppas att du också ska gilla den.

Örtgratäng med kyckling och mozzarella, 4 portioner

  • 500 gr kyckling
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 2-3 msk hackad gräslök
  • 0,5-1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • ca 125 gr mozzarella
  • 3 dl creme fraiche
  • rivet skal och saft av en citron
  • smör eller kokosolja
  • salt och peppar

Värm ugnen till 225 grader.

Skär kycklingen i bitar och stek dem i smör eller kokosolja med salt och peppar, tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i botten av en ugnsfast form.

Skär mozzarellan i skivor och fördela över kycklingen.

Lägg de färska örterna i en mixer tillsammans med olivoljan. Mixa tills det gått ihop till som en pesto. Ha i pressad vitlök. Blanda sedan örterna med crème fraîche och citron. Smaka av med salt och peppar. Bred örtblandningen  över kycklingen. 

Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med en stor grönsallad med regnbågens alla färger.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply