Morotsbacon – något helt nytt för mig som jag testade förra veckan. Och vilken hit det blev! Barnen älskade det! Som du vet vid det här laget så försöker jag få in allt mer helgrönt och vegetariskt i mitt kök. Det är verkligen en form av matlagning som väcker stor nyfikenhet hos mig och som känns helt rätt. Jag älskar att testa nya recept med grönsaker och upptäcka hur mycket gott man kan göra.
Men som sagt, morotsbacon blev en hit som definitivt kommer att göras flera gånger här hemma. Har många idéer kring smaksättningar som jag vill testa framöver. Ät dem som de är som ett grönsakstilltug till maten eller varför inte ha dem som knaprigt tillbehör i en sallad.
SÅ HÄR GÖR DU MOROTSBACON
Du behöver:
- ett gäng med morötter
- oliv- eller smält avsvalnad kokosolja (ca 0.5-1 msk per morot beronde på hur stora de är)
- salt
- kryddor för smaksättning (vitlöks- och paprikapulver ger en bra “bacon-smak”). Lagom mängd 1 tsk krydda per morot beroende på storlek, tycke och smak.
Gör så här:
- Värm ugnen till 160 grader varmluft med övervärme (varmluft eller övervärmen funkar också).
- Skölj morötterna. Skala om du vill. Hyvla på längen med en mandolin eller osthyvel. Lägg sedan i en skål eller bunke.
- Häll över olja, salt och kryddor. Blanda runt så att morötterna täcks av olja och kryddor.
- Lägg ut morötterna platt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10-15 min. Ta ut när du tycker att de ser klara ut. Får de lite dålig färg kan du sätta på grillen den sista stunden. De ska bli ganska knapriga redan i ugnen men hårdnar lite till när de svalnat.
Hoppas du gillar receptet!
VILL DU FÅ MINA VECKOBREV?
Om du gillar det jag delar här på CEA så får du gärna anmäla dig till mitt veckobrev. Är så klart helt gratis och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Ange din mail här om du är intresserad. Via länken här kan du även se förra veckans veckobrev för att få en uppfattning av vad de innehåller.
3 Comments
Sanne Persson
9 november, 2020 at 12:02Vill gärna ha dina veckobrev
admin
17 november, 2020 at 10:53Hej Sanne!
Vad kul! Jag kan lägga till dig om du mailar mig din epost till annika@annikamalm.se
Annika
Sanne Persson
17 november, 2020 at 23:14sannemovve@gmail.com