När jag lagar t ex kyckling till middag så brukar jag alltid göra lite extra för att ha i kylen. Det är perfekt som pålägg på fröknäcket, till äggröran eller som här, i en salladswrap. En snabb, enkel och god lunch.
Salladswrap med kyckling, rödkål och grön dressing
- Kall kyckling
- Romansallad, hela blad
- Rödkålssallad (recept se en bit ner)
- Broccoli och persiljedressing
- Valnötter
Lägg upp hela blad från romansalladen och lägg lite rödkålssallad på varje blad. Lägg på den kalla kycklingen. Toppa med dressingen och valnötter.
Rödkålssallad
- 200 gr rödkål
- 30 gr purjolök, ca 4 cm
- 0,5 msk lökpulver
- 2 msk olja
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
Skär eller strimla rödkålen fint. Blanda med den strimlade purjolöken. Häll över olja och vinäger tillsammans med lökpulvret. Blanda och smaka av med salt och peppar.
No Comments