0 In Mättande protein - recept

KRÄMIG KYCKLINGGRYTA MED SMAK AV ÖRTER, VITLÖK & CITRON

Örter, vitlök och citron! Enkla smaker men så fräscha och goda tillsammans. Ni som följer mig på instagram och kika in till mig på instagram stories igår, såg att jag gjorde en kycklinggryta till middag. Den blev så god att den absolut förtjänar en plats här på bloggen. Jag serverade den med lättkokta zucchini-nudlar. Du har väl inte missat min film på youtube där jag visar hur lätt det är att göra zucchini-nudlar, eller så kallade zoodles? Du hittar filmen här (länk) och om du gillar den, glöm inte att prenumerera på min youtube-kanal. 

Krämig kycklinggryta med smak av örter, vitlök och citron, 4 port

 • ca 700 gr kyckling (svensk och helst eko)
 • 1 gul lök
 • 1 paket bacon (svenskt och helst eko)
 • Kokosolja eller smör till stekning
 • 3 dl grädde
 • 2 dl creme fraiche
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 1 msk kycklingfond
 • 2 msk hackad färsk timjan
 • Rivet skal av 1 citron och saften från halva (välj eko)
 • 3 msk hackad färsk persilja
 • salt och peppar

Gör så här:

Finhacka löken. Skär bacon i bitar. Smält en klick kokosolja i en panna och fräs löken tills glansig tillsammans med bacon och pressad vitlök. Löken ska bli mjuk men inte få färg. Lägg sedan åt sidan i en skål. Kanske går det att ha kvar det i pannan tillsammans med kycklingen när den steks men jag ville inte riskera att lök och bacon blev bränt.

Skär kycklingen i lagom stora bitar och bryn i pannan tills den fått yta. Ha i bacon och lök igen. Ha i grädde, crème fraîche och kycklingfond. Låt småputtra en stund och rör runt då och då.

Ha i örterna tillsammans med citron. Låt småkoka i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply