Detta är en riktigt god lördagsmiddag! Kyckling, curry och den krämiga osten är fantastiskt gott.

Kyckling och currygratäng, 4 port

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • ca 10 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek (om barn ska äta kan du göra klokt i att ta lite mindre eller hoppa över helt)
  • 2-3 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • ca 1,5 dl riven ost

Skär kycklingen i mindre bitar och stek med salt och peppar. När genomstekt, lägg över i en gratängform.

Skär paprika i mindre bitar, finhacka lök och vitlök, skicka purjon i tunna halvmånar och fräs i en panna med smör tillsammans med curry och paprikapulver. Lägg grönsakerna över kycklingen i gratängformen.

Rör ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, salt och peppar i en kastrull. Låt koka upp och sjud i några minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och grönsakerna.

Strö över den rivna osten och toppa med tomatskivor.

Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter.

Grönsakshack

Currygratäng1