Detta är en riktigt god lördagsmiddag! Kyckling, curry och den krämiga osten är fantastiskt gott.

Kyckling och currygratäng, 4 port

Skär kycklingen i mindre bitar och stek med salt och peppar. När genomstekt, lägg över i en gratängform.

Skär paprika i mindre bitar, finhacka lök och vitlök, skicka purjon i tunna halvmånar och fräs i en panna med smör tillsammans med curry och paprikapulver. Lägg grönsakerna över kycklingen i gratängformen.

Rör ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, salt och peppar i en kastrull. Låt koka upp och sjud i några minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och grönsakerna.

Strö över den rivna osten och toppa med tomatskivor.

Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter.

Grönsakshack

Currygratäng1

 

3 svar

  1. Jättegott! Våra kinkiga barn vågade dock inte smaka :( Är säker på att de hade gillat det! Jag tog mindre av både grädde och crème fraîche då jag tycker att det bli FÖR gräddigt och fett annars.

    1. Curry kan ju vara lite så där med barn om de är känsliga för stark mat. Nils gillar curry men Ebba är helt tvärt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *