Sugen på något gott inför helgen? Här kommer en variant på mina omtycka dadelbollar. Dadelbollar innehåller ofta mandelmjöl men jag har satt ihop ett recept på en nötfri variant som är riktigt gott!

Här hittar du original-receptet.

Detta är ett recept som passar dig som äter enligt paleo och ligger lite högre i kolhydrater någon som äter lågkolhydrat. Fria från gluten, nötter, mejerier och tillsatt socker (enda sötningen är från själva dadlarna).

Här kommer en ny variant på dadelbollarna – med apelsinsmak. Choklad och apelsin är ju en kombo som inte kan bli fel.

Dadelbollar med apelsinsmak

Om dadlarna är lite torra och inte så mjuka, så låt dem ligga i blöt ett par timmar. Lägg alla ingredienser (vänta med apelsinskalet) i en mixer (vänta med vattnet/kaffet). Mixa tills allt har gått ihop. Ha i apelsinskalet. Späd med saft från apelsinen tills det blir en lagom kletig smet. De ska gå att rulla till bollar. Forma bollar och rulla i kokos. Njut! Men njut lagom ?

3 svar

 1. Jag köpte dadlar i går för frösta gången. Hittade vid fruktdisken på Maxi och är sugen på att göra chokladbollar . Men jag undrar om det blev fel. När jag kom hem läste jag på baksidan av paketet att det innehöll dadlar och glukossirap.
  Ska det bara vara dadlar i??
  Hälsningar Lena

  1. Jag har också sett ett fabrikat som har glukossirap i innehållsföreteckningen. Vet inte varför det är tillsatt. Känns riktigt dumt för dadlarna i sig är ju supersöta.

   Jag brukar köpa icas ekologiska eller ett annat märke som har dadlar i en papplåda. Då är det bara rena dadlar i.

   1. Tack för svaret. Då ska jag köpa dom nästa gång. Dom jag köpte kostade bara 9.90 det var väl därför dom var så billiga…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *