När jag lagar t ex kyckling till middag så brukar jag alltid göra lite extra för att ha i kylen. Det är perfekt som pålägg på fröknäcket, till äggröran eller som här, i en salladswrap. En snabb, enkel och god lunch.
Salladswrap med kyckling, rödkål och grön dressing
- Kall kyckling
- Romansallad, hela blad
- Rödkålssallad (recept se en bit ner)
- Broccoli och persiljedressing
- Valnötter
Lägg upp hela blad från romansalladen och lägg lite rödkålssallad på varje blad. Lägg på den kalla kycklingen. Toppa med dressingen och valnötter.
Rödkålssallad
- 200 gr rödkål
- 30 gr purjolök, ca 4 cm
- 0,5 msk lökpulver
- 2 msk olja
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
Skär eller strimla rödkålen fint. Blanda med den strimlade purjolöken. Häll över olja och vinäger tillsammans med lökpulvret. Blanda och smaka av med salt och peppar.