4 In Personligt

SMOOTHIE MED MANGO OCH LUCUMA

Inlägget innehåller annonslänkar för produkter hos Bodystore.com

Alltså lucuma! Wow! Vad glad jag är att jag har hittat lucuma. Jag skrev ett inlägg om det för ett par veckor sedan som du kanske har läst, men lucuma är en frukt från Sydamerika. Frukten kan torkas och malas till ett pulver som sedan kan användas i matlagning och bakning. Inte nog med att lucuma är fantastiskt hälsosamt, den har även en fantastiskt god smak. Smaken är så där lagom söt och påminner om gräddkola. Fantastiskt god! Blev en grym kombo i den fudge som jag delade recept på för ett par veckor sedan. Här hittar du det lucuma-pulver (eko) som jag använder. 

Läs mer:

>>  Jordnötsfudge med fantastiska lucuma (raw, vegan, glutenfri)

fudge lucuma vegan raw

fudge lucuma vegan raw

lucuma

lucuma

Receptet på min fudge blev så lyckat så vi spinner vidare på lucuma-temat och här kommer ett recept på en fantastiskt god smoothie. Smoothien innehåller mango som är en ganska söt frukt. Om du inte vill ha det så sött så har jag på känn att en smoothie med hallon och lucuma skulle vara riktigt gott. Står näst på tur för mig att testa. Kanske hinner du före? Dela gärna en kommentar i så fall med hur det blev.

Smoothie med mango och lucuma, 2 port

 • 2 dl halvfrusen mango (tärnad)
 • 1 dl naturell yoghurt (välj vegetabiliskt alternativ på yoghurt eller mjölk för mjölkfritt)
 • 2 msk lucuma-pulver
 • lite pressad juice från 1/2 lime
 • 1-2 tsk honung eller agave (kan hoppas över)
 • 1 tsk chia-frö

Mixa allt (förutom chiafrö) i en blender eller med en stavmixer. Om det blir för tjockt (blir ganska tjockt om mangon är för kall) så späd med lite valfri mjölk eller vatten. Fördela i två glass och toppa med lite chia-frö.

Mango och lucuma smoothie

Mango och lucuma smoothie

Jag vet att många av er har testat receptet på fudge och om du, precis som jag, blev förälskad i lucuma så rekommenderar jag absolut att testa den här smoothien. Och om du inte har hunnit testa är – då har du något härligt framför dig! 

Jag hoppas du gillar receptet och får möjlighet att testa. Lämna gärna en kommentar om du har frågor eller tankar och följ mig gärna i mina andra kanaler. Jag finns även på FaceBook, Instagram och även på YouTube. Jag har även en maillista där jag skickar ut inspiration regelbundet till er som anmält er. Näst på tur står inspirationsbrev inför oktober. Så passa på att anmäla dig om du inte redan gjort det.

Ha en fortsatt fin onsdag så hörs vi snart igen!

clean eating by annika

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Life at core
  27 september, 2017 at 13:59

  Åh, den ser verkligen supergod ut den smoothien!

  • Reply
   admin
   3 oktober, 2017 at 11:07

   Är den också ;) testa vettja! Tack för din kommentar <3

 • Reply
  Mette
  28 september, 2017 at 10:02

  Hej Annika,

  Jag älskar också Lucuma. Blev först tipsat av en kompis som gör egna glassar.
  Nu har jag det i nästan alla fika recept.
  Mums!!

  Med vänlig hälsning
  Mette
  http://www.adesiretoinspire.se

  • Reply
   admin
   3 oktober, 2017 at 11:06

   Ja galet gott är det och extra plus för alla nyttigheter :)

  Leave a Reply