Hej!

Nu är jag hemma igen efter en veckas sol och bad på Cypern. Vi har haft det helt fantastiskt med 33 grader på land och närmare 30 grader i havet.  Det blev lite dåligt med uppdateringar här på bloggen under förra veckan. Jag hängde vid poolen istället helt enkelt och kände att jag behövde ett break för att komma tillbaka full av energi och inspiration.

Jag tror verkligen på att ibland måste vi ta paus helt och bara vara. Vila oss i form helt enkelt. Personligen kände jag att jag behövde bara få vara och umgås med familjen. Som egen företagare är friheten en stor fördel men en nackdel är att man samtidigt aldrig är ledig. Sommaren semesterveckor innebar mycket jobb för mig så fick aldrig riktigt någon vila då. Men nu hörrni! Nu är jag laddad och full av inspiration inför hösten.

clean eating by annika

clean eating by annika

cypern sandy bay

cypern sandy bay

cypern sandy bay

Hur går det med mitt ”komma-i-bättre-form”-projekt?

Du som följer mig vet ju att jag inför hösten har satt upp som mål för mig själv att gå ner lite i vikt och komma i lite bättre form. Anledningen är delvis att jag känner att jag en gång för alla vill nå det mål som jag satte upp för mig själv när jag en gång inledde min viktresa men det finns ytterligare anledning som jag inte berättat om än. Jag har inte varit redo att berätta om det, förrän nu. Så fortsätt läs om du vill veta för berättar mer om det längre ner.

Läs mer:

>>   Så här ska jag komma i bättre form

>> 4 veckor in i mitt ”komma-i-bättre-form”-projekt

Målet inför semestern var att hålla vikten. Det vill säga varken gå ner eller upp. Jag hade även med mig träningskläder och hade 3 träningspass som mål. Vikten har gått över förväntan. Trots all inclusive och allt. Har gått ner nästa 1 kg på den här veckan. Tror en stor anledning är att jag slappnat av och att en hel del stress har släppt. Men jag tror även att en anledning är att vi ätit regelbundna måltider och jag har inte småätit. Att småäta mellan måltiderna är annars något jag lätt gör för mycket. Men det går ju inte när man äter på restaurang vid alla mål. Jag har ätit gott och ganska så mycket men bara tre gånger om dagen och fokuserat på bra mat. Har ätit både kolhydrater och fett men i lagom mängd. Drog ner lite på kolhydraterna eftersom jag inte rörde på mig så mycket. Åt dock ingen efterrätt på hela veckan utöver 1 isglass. Kände mig helt enkelt inte sugen och att det var värt det. Fanns ingen som lockade mig tillräckligt för att göra avsteg från min plan och mitt mål.

Träningen däremot blev noll. Gjorde inte ett enda träningspass. Men det var ett aktivt beslut som jag tog och inte på grund av någon latmask. Jag ville helt enkelt ha tiden med barnen och Henrik istället. Jag kände att om jag skulle träna så skulle minst 2 timmar gå åt till både själva träningen och sendan dusch och jag ville hellre ha den tiden med dem. Träningen får jag ta igen nu när jag är hemma igen istället.

Så all in all, en vecka som jag känner mig väldigt nöjd med.

Den stora anledningen till att jag vill ner i vikt

Nu då till det jag berättade lite om ovan. Den stora anledningen till varför jag egentligen vill ner i vikt och som jag tidigare inte känt mig redo att berätta om. Jag kommer att berätta mer utförligt om det längre fram och kommer bara nämna det ganska kort idag. Men jag fick för ett tag sedan diagnosen pcos. Har du hört talas om pcos? Det är en hormonell rubbning kan man säga som påverkar fertiliteten och även andra saker så som att det är extremt svårt att gå ner i vikt. Äntligen fick jag förklaringen till varför jag måste kämpa som en gnu för att gå ner och sedan kan gå upp allt igen bara genom att lukta på en kaka mer eller mindre. 

Jag har världens två mest perfekta barn och ska inte ha fler så för den sakens skulle gör det mig egentligen inget. Men pcos för även med sig en ökad risk för olika former av cancer (som alla former av hormonella obalanser gör) och diabetes typ 2. Meningarna om varför vissa av oss drabbas går isär och även som huruvida det går att bli frisk eller inte. Kommer berätta mer i eget inlägg. Men det man vet är att gå ner i vikt och hålla sig normalviktig lindrar pcos mycket. Jag har ett bmi på runt 26 och har ca 10-15 kg för mycket. 

Jag har länge misstänkt att det var något som pcos som låg bakom hur jag mådde och hur min kropp har betett sig så det var delvis skönt att få beskedet samtidigt som det så klart känns lite sorgligt och skrämmande på samma gång. Jag vill inte drabbas av diabetes typ 2 och har bestämt mig att jag måste ta tag i detta nu för min skull.

Jag kommer som sagt att berätta mer framöver.

Följ mig vecka för vecka på YouTube

Jag har tänkt att min resa med vikt, kost och träning framöver främst kommer att delas på youtube. Jag kommer där att ge uppdateringar minst en gång per vecka. Så om du är intresserad av att följa min resa så glöm inte att prenumerera på min kanal direkt så att du inte missar något. Första filmen i den serien kommer upp redan imorgon. Så prenumerera direkt så att du inte missar något.

Så borta bra men hemma bäst, eller? Om det bara hade varit lite varmare i Sverige så ja ;) men känns faktiskt skönt att vara hemma och inne i rutiner igen. Ha en fortsatt bra dag så ses vi på YouTube imorgon!

clean eating by annika