0 In Annika i media/ Personligt

Sol, familj, endorfinkick – en riktigt bra måndag

Hej på er!

Vilken måndag vi har haft! Strålande sol och klarblå himmel – mer sånt tack och mindre grått, regn och blåst. Har ni tänkt på att det är avsevärt mycket ljusare längre om dagarna nu? Så himla härligt om du frågar mig och jag längtar med hela kroppen efter vår.

vinter snö

Idag var barnen lediga från förskolan och direkt på morgonen tog vi vårt pick och pack och körde ut till mormor och morfar på Tjörn. Min mamma fyller nämligen år idag så vi åkte ut på lite födelsedagsfrukost. Barnen älskar att vara hos mormor och morfar och hjälpa morfar mata djuren, åka traktor osv.

Efter frukosten åkte jag ner till biblioteket för att plugga en stund. Jag har tenta på fredag i min kurs som jag läser på universitetet. Tyvärr har den kommit i andra, tredje eller kanske t o m fjärde hand den senaste tiden pga fix med föreläsningar, utbildningen till kostrådgivare, magsjuka i ett par omgångar osv. Men måste klara tenta på fredag. Har liksom inte tid att göra om den ;) blir massa plugg den här veckan med andra ord. 

Jag parkerade bilen en bit bort och tog mig en liten extra promenad nere i Skärhamn där jag är uppväxt. Jag älskar verkligen att komma ut dit till havet. Kanske lite extra så här på vintern när det är så lugnt och stilla. På sommaren är det smått kaotiskt med alla sommargäster och besökare. Men nu, bara lugn…

Skärhamn

Skärhamn

 

Till middag blev det min goda kycklinggulasch. Jag kände att en värmade soppa passade bra en dag som denna. Jag använder en hel kyckling i receptet som jag först tillagar och plockar logg köttet från. Vi är så knasiga som mest tillagar filé nu för tiden. Det finns så massa gott och nyttigt som vi går miste om när vi bara tillagar filéerna. Ännu mer knasigt och rent ut sagt skitläskigt om du frågar mig, är att den stora efterfrågan för just filé gör att det framavlas kycklingar med så stora bröst att de blir framtunga och tippar över. De kan alltså inte så själv. Fruktansvärt! Köp med dig en hel kyckling hem från affären nästa gång. Det kräver lite tidsplanering men blir mycket godare och dessutom mycket billigare. Receptet på soppan hittar du här.

clean eating soppa kycklinggulasch paleo mejerifri

Dagen avslutades på bästa sätt – genomsvettig på en spinningcykel. Ren lycka och kroppen full av endorfiner. Det var min dag det – hur var din? Lämna en kommentar och dela med dig av en höjdpunkt från din måndag :)

En sista påminnelse innan jag går – det senaste numret av Matkärlek kommer ut i dagarna och i detta nummer hittar du en liten intervju med mig om mjölk. Spana i din affär och köp med den hem nästa gång. Du vet väl att du med koden cleaneating kan prenumerera på tidningen till riktigt bra pris? 3 nr för 99 kr eller 8 nr för 249 kr. En riktigt härlig tidning med goda recept och intressanta reportage. Perfekt för dig som gillar god och naturlig mat.

Klicka dig vidare till länken här och ange koden cleaneating för din rabatt. 

annons mk 2015

Inlägget i samarbete med Matkärlek.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply