1 In Crossfit & träning/ Personligt

Tillbaka på jobbet och den fantastiska sommaren

Hej på er!

Detta är min första vecka tillbaka på jobbet igen och jag har verkligen längtat. Längtat efter att få hänga mer er i min kanaler och att få dela tips, recept och annat. Blir så glad varje gång jag tänker på hur jag förr när jag hade ett ”vanligt jobb” hade söndagsångest varje vecka medan jag nu längtar till att få jobba igen. Har du söndagsångest eller ångest över att semestern är slut, då är du inte på rätt plats för dig.

Visst har det varit en fantastisk sommar? Så mycket sol och värme som vi fått njuta av! Många minnen har vi fått som vi kan plocka fram i november och värma oss med när det är mörkt och regnar från sidan. Sedan så finns det ju så klart en sida till och alla bränder och jordbruk och djur som lider. Självklart inget kul. Och oron för klimatförändringar.

Jag ser fram emot hösten som nu närmar sig och har så mycket energi i mina batteri och idéer i min skalle att jag knappt vet var jag ska börja. Under hösten kommer jag att testa att dela lite mer personliga inlägg som detta varvat med recept och allt det vanliga. Hoppas att ni kommer att gilla det också.

sommaren_clean_eating_by_annika

Många idéer för bloggen inför hösten

Först på listan står att skapa en tydligare översikt över alla recept som finns här på bloggen. Det finns massvis men många av mina äldre är inte helt enkla att hitta. Jag har ändrat kategorier med mera under åren och många recept har liksom ”fallit mellan stolarna”. Dags att göra allt enkelt att hitta!

Jag kommer även att sätta ihop ett gratis-material med grunderna inom clean eating. Har förstått att många vill ha det vilket jag förstår fullt ut. Det kommer så håll ögonen öppna.

Jag kommer även att utöka mitt kursutbud och funderar på att ta hjälp av en extern plattform för att göra kurserna ännu proffsigare och bättre.

Men den största grejen och som gör mig mest exalterad är en idé som växt fram hos mig i sommar. Tyvärr kan jag inte berätta om den än, men det är en ganska stor förändring som jag planerar att kunna lansera i januari 2019. Så kul och spännande!

Sommaren 2018

Tänkte dela lite kort från min sommar. Den har som sagt varit helt fantastisk och mycket strandhäng och bad har det blivit. Så härlig sommar att vi blivit sugna på att köpa båt faktiskt inför nästa sommar, så får hoppas att den blir lika fin. Jag och barnen var i Skagen med mina föräldrar i början av sommaren. En jättefin dag och det var varmt och soligt redan då. Minns hur vi sa då att så här fint kan det väl aldrig fortsätta att vara hela sommaren. Tji fick vi!

skagen_clean_eating_by_annika

Vi har även hunnit med en tur upp till Stockholm för att fira min och Henriks 7e bröllopsdag. Älskar verkligen Stockholm. Detta får man ju egentligen inte säga men föredrar Stockholm över Göteborg alla dagar i veckan. Mitt tredje besök i år då jag redan tidigare varit uppe för att dels umgås med Food Pharmacy och sedan för att vara med i P1s Kropp & själ.

skagen_clean_eating_by_annika

Men den stora grejen har så klart varit huset som vi bygger. Det har varit en ganska lång resa från det att vi köpte tomten förra sommaren. Men i slutet av mars restes huset och det har varit fantastiskt kul att få se det ta form. Nu är det bara det sista kvar. I slutet av september är det slutbesiktning och förhoppningsvis flyttar vi in snart därefter. Vi bygger ett Kungshus som heter Fjällbacka men vi har ändrat en del på det.

Anebyhus fjällbacka

Totalt nerkärad i Crossfit

Och träningen! Vilken enorm träningsglädje jag har känt i sommar. I våras blev jag medlem hos Crossfit Njord och det har gett mig en enorm nytändning för träningen. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Ihop med lite skräckblandad förtjusning då jag snabbt blev medveten om hur stel och hur mycket svagare jag är än vad jag trodde. Jag har satt upp så många mål för träningen och allt jag vill klara. Allt från att klara flera dubble unders till att kunna göra pull ups. Älskar’t! Så mer tränings-relaterat kommer det bli här på bloggen också.

crossfit

Maten och träningen

Viljan att utvecklas har även fått mig att tänka till kring kosten ytterligare och hur kosten kan hjälpa mig att nå mina mål. Har pratat med Jonas som är head coach på Crossfit Njord och han har gett mig många bra förslag och råd. Jonas är otroligt kunnig och välutbildad inom träning och kost. Han är bland annat certifierad health coach genom Mark Sissons the Primal Blueprint (lyssnar du till Jonas Coltings podd så har har en intressant intervju med Mark Sisson) samt Born to run instruktör. Jonas och Sandra som driver Crossfit Njord är precis som jag intresserade av evolutionär kost. Första gången jag var där så minns jag hur kul det var att prata med människor som var lika ”nördiga” kring mat som jag är. Det Jonas har som jag personligen känner att jag saknar är den djupare förståelsen kring mat kopplat till träningen. Och på det biten har han gett mig många bra råd som jag tänker testa här i höst.

Jonas och Sandra har även en blogg som är väl värd ett besök – Paleo Adventure. Där kan du även signa upp dig till en kostnadsfri 3 dagars kurs med fokus på paleo och naturlig mat. Jag har själv signat upp mig och gillade den verkligen. Så enkelt men ändå otroligt intressant och full av bra råd.

Hur har din sommar varit? Önskar dig en fortsatt fin tisdag så hörs vi snart igen! PS – missa inte höstens kursstarter!

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Fitoru Fitness
    10 mars, 2020 at 08:04

    Thank you for making this information available. This article is really informative and educative.

  • Leave a Reply