0 In Mättande protein - recept

TORSK PÅ SPENATBÄDD I VITLÖKS & ÖRTSÅS

God morgon vänner!

Hoppas allt är bra med er denna fredag! Mulet här på västkusten idag men hoppas på lite sol framåt under dagen. Vi hade en helt fantastisk kväll här igår så man kan ju hoppas på samma idag. Tycker verkligen värmen får komma tillbaka nu! Det är ju snart juni trots allt. Förstår mig inte på vädret i det här landet. Eller kan det vara så att vi ska behövs frysa tills efter midsommar som vanligt?

Har ni nåt trevligt inplanerat i helgen? Imorgon ska Henrik in och springa Göteborgs varvet så jag och barnen tänkte hitta på nåt kul på egen hand. Vet inte riktigt vad än bara. På söndag ska jag in till stan för ett möte med en framtida partner hit till bloggen. Riktigt kul och spännande! Kan inte berätta mer i dagsläget men berättar så klart så snart allt är klart om det går vägen.

Idag tänkte jag dela med mig av ett middags-tips. Gårdagens middag blev en riktig höjdare och förtjänar en plats här på bloggen – torsk på spenatbädd i vitlöks- och örtsås. Jag tycker att vit fisk kan vara lite svårt att tillaga riktigt gott och här hemma blir det mest stekt sesampanerad torsk med en kall örtsås när torsk står på menyn. Men igår tog jag inspiration av ett recept som jag hittade i en kokbok här hemma och gjorde om det så att det passade våra smaklökar bättre här hemma. 

Torsk på spenatbädd med vitlöks och örtsås

Torsk på spenatbädd i vitlöks och örtsås, 4 port

  • 4 portionsbitar tinad vit fisk
  • ca 1-2 dl skalade räkor
  • 5 dl färsk spenat
  • 3 dl grädde eller kokosmjölk
  • 3 tsk kryddmix Garlic & Herb från Spicemaster (funkar lika bra med en egen mix av  vitlök, svartpeppar, lök, oregano, timjan och rosmarin)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk lökpulver
  • salt
  • cocktail tomater

Häll upp grädden i en kastrull och ha i kryddor, citron, lökpulver och salt. Låt koka upp, smaka av och krydda ev mer.

Strö ut den färska spenaten i botten av en ugnsform. Lägg över den tinade fisken. Häll sen över gräddsåsen. 

Strö över räkorna och tomaterna delade i halvor.

Tillaga på 200 grader i 15-20 min.

Per port enligt CLEAN28: 1 röd poäng, 0,5 grön poäng, 2 blå poäng

torskräkor

torskgräddsås

Jag åt fisken ihop med finstrimlad vitkål (använd en osthyvel) och några lättstekta sparrisar. Mannen och barnen som tål mer kolhydrater än jag åt ihop med kokt potatis.Även ris är ju ett glutenfritt alternativ som passar bra till den här fisken om man äter och tål mer kolhydrater. Om du är som jag och mår bäst av mindre kolhydrater så rekommenderar  jag finriven vitkål eller blomkålsris.

örtfisk

Ni som följer mig vet att jag verkligen gillar Spicemasters kryddor. Alla varianter som jag testat har bestått av 100 % kryddor och varit helt fria från tillsatser. Riktigt grymt då kryddhyllan annars kan innehålla en hel del saker man vill undvika. Den här kryddmixen från dem är inget undantag. Om du inte har just den här mixen så kan du använda kryddorna som jag skriver i parentesen i receptet istället. 

spicemasterkryddmix

Jag har även märkt att Santa Maria, Renee Voltaire och andra fabrikat har börjat komma med allt fler bra kryddmixer utan tillsatser. Tumme upp på det! 

grillkrydda santa maria

clean eating kryddning

Har du anmält dig till mitt nyhetsbrev? I mina nyhetsbrev så får du ta del av recept, tips, guldkorn från bloggen och unika erbjudanden. Det är självklart helt gratis och du anmäler dig genom att fylla i din mail till höger här på bloggen eller i menyn längst ner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply