Vegansk smakrik tofugryta
banner annonslänk bodystore

Denna veganska tofugryta är perfekt enkel och god vardagsmat för alla oss som vill äta mer grönt och växtbaserat.

vegansk_tofugryta

Vad är tofu?

Tofu kommer ursprungligen från Kina och kallas ibland även för sojabönsost. Den görs på sojabönor som läggs i blöt och mixas till en slags mjölk. Denna mjölk silas sedan och något som kallas nigari tillsätts. Detta gör sedan att mjölken stelnar och överflödig vätska pressas ut. 

Tofu finns i mjukare och fastare varianter. Mjuk tofu påminner lite om mjukost i konsistensen men med den skillnad att den inte smälter vid upphettning.

Välj rena kryddor

Jag använder en vegansk buljong från Renee Voltaire som heter No Bullshit buljong. Det är en glutenfri buljong med bara grönsaker, shiitake, alger, vinäger och varsamt med salt – no bullshit! Även Renee Voltaires lantbuljong är en favorit här hemma.

buljong utan tillsatser

Se till att välja ekologiska kryddor av bra kvalitet. De har en renare och mer naturlig smak och du slipper få i dig skumma tillsatser. Läs gärna migg inlägg Se upp för tillsatser i kryddor.

Vegansk smakrik tofugryta, 4 port

Du behöver:⠀

Gör så här:

  1. Smält oljan i en panna.⠀
  2. Tärna tofun ca 1.5 cm. Fräs på medelvärme i pannan tills de fått lite färg. Häll tofu i en skål och ställ åt sidan.⠀
  3. Fräs hackad lök i pannan. När glansig, tillsätt hackad vitlök och tärnad paprika. Fräs en stund.
  4. Tillsätt tofu & kryddning. Blanda och fräs i ett par minuter.⠀
  5. Häll över tomater. Låt småputtra ca 10 minuter. Tillsätt persilja. Smaka av. Gott med råris, quinoa & blomkålsris.⠀
vegansk_tofugryta
vegansk_tofugryta
signatur annika malm clean eating