Kan en dag bli gråare än den här? När jag hoppade av bussen runt 10 i förmiddags så slog det mig att det var lika mörkt som 4-5 på eftermiddagen. Grått, blött, rått, kallt. Första advent på söndag men nån julkänsla får man ju inte av väder direkt (även om detta nog tyvärr är typiskt december-väder här på västkusten…)

Dagar som de här, så vill man mest krypa upp i soffan och mysa under en filt med en kopp te och en spännande bok eller nåt kul på tv, eller hur? Det är lätt att komma ut träningsrutiner som man byggt upp under sommaren och våren just på grund av det kalla, mörka och blöta. Det är riktigt synd och dessvärre så är min erfarenhet att ju längre jag är ifrån träning, desto större kraftansträngning krävs det för att komma igång igen. Upplever ni samma? Det räcker med en veckas förkylning nästan känner jag, så är det riktigt trögt att ta sig ut eller till gymmet.

Men jag tror ni är många som håller med mig om, och har erfarenhet av, att man mår bättre, blir gladare och piggare om man väl kommer iväg på det där zumba-passet eller ut på sin promenad eller löprunda. Eller hur?  Många av oss är ju väldigt stillasittande under större delen av vår vakna tid av dygnet, och då behöver vår kropp får röra på sig lite. Frågar du mig så finns det inget bättre sätt att rensa skallen och sova gott om natten, som ett rejält och svettigt träningspass.

träning

I det här inlägget så tänkte jag dela med mig av mina 5 bästa tips för att hålla uppe motivationen och inte slappa till dig alltför mycket, (är man sjuk eller skadad så ska man så kalrt ta det lugnt men latmasken i oss, är ingen ok anledning till soff-häng alla kvällar i veckan ;))


träning midnattsloppet

Om ni är sugna på fler tips och tankar kring det här med träningsmotivation så rekommenderar jag dig att läsa mina bloggvänner Helenas tankar här och Viktoria här.

Jag vill avsluta med en av livets sanning, nämligen:

Du ångrar aldrig någonsin ett träningspass

Glöm inte det ;)

10 svar

  1. Snygga och bekväma träningskläder är A och O. Händer ibland att jag byter träningskläder innan jag går hemifrån om jag inte känner mig bekväm

    1. Jag tror att med alla mål och önskningar man har så är det riktigt viktig att veta sitt varför för att nå dit man vill :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *