2 In Personligt

Adventsmys och julkalender

För mig är det alltid samma sak. Helgen kring första advent är superstressig. I vanliga fall har det med mitt jobb som lärare att göra. Ca en vecka kvar tills betygen ska vara satta och fullt sjå med att få in eftersläntrande uppgifter och ha koll på vad alla elever har presterat under terminen så att de får ett rättvist betyg. I år är det tenta (tjänstledig och pluggar i år) som tar min tid. Imorgon eftermiddag har jag tenta på litteratur från 1500-1900 talet och det är minst sagt en del att ha koll på. Och plus det, så ska man få upp alla ljusstakar och få till någon form av julkänsla…

advent julstjärna

Men man får ju i slut alltid ihop allt även om det känns omöjligt stundvis och när man sitter där vid frukostbordet och det första ljuset är tänk, ja det är verkligen nåt speciellt. Och om man håller sig inne och inte tittar ur (hagel och blötregn ute) så är det nog faktiskt lite julkänsla ändå…

första advent jul

Hos oss kom ljusstakar upp igår och julblommor och annat fixades till. Jag älskar verkligen (trots stressen) att få fram julblommor och ljusen så här års. Det är en riktigt mörkt och trött tid, ovh blöt för oss här på västkusten. Ljusen och blommorna ger verkligen extra kraft att orka den sista biten genom mörkret.

hyacint

I eftermiddag blir det lite fika på min saffranskaka som jag bakade häromdagen. Mycket som man ska baka glutenfritt, om man inte vill använda de färdigamixerna på papp-paket (som jag inte alls rekommenderar för de är hårt processade och näringsfattiga, för att inte säga svindyra), innehåller ju mandelmjöl vilket ställer till det lite för oss här hemma för Henrik min man är nötallergiker. Men jag har kommit på ett jätteenkelt sätt att ersätta mandelmjölet och alltså får nötfria kakor, som min saffranskaka. Fri från gluten och kan enkelt göras helt mejerifri om du vill det. Du använder den sötning du vill (kokossocker, björksocker /xylitol osv) eller sötströ/sukrin om du vill hålla den sockerfri och låg på kolhydrater.

saffranskaka clean eating lchf paleo

Innan jag går så vill jag tipsa om min julkalender som drar igång här på bloggen 1 december, nu på tisdag. Varje dag kommer jag att ha en lucka där jag bland annat delar med mig och tips och recept kopplat till julen men jag kommer också att ha härliga rabatterbjudanden och tävlingar där bland annat den här inspirationsboxen från Familybox kommer att tävlas ut (värde 500-600 kr).

familybox julkalender

 

Jag är så glad att så många företag har gått med på att bidra med rabatter och vinster och det är så kul att kunna dela med mig av det här till er!

Många av erbjudanden och tävlingarna kommer bara att gälla/vara öppna en dag eller två så mitt tips är att kika in här varje dag för att inte missa något. Eller lämna din e-mail i rutan här till höger på bloggen för att prenumerera på nya inlägg. Ett annat tips är att prenumerera på min blogg via bloglovin som jag skrev om här.

Ha nu en riktigt mysig eftermiddag så hörs vi snart igen!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla
  29 november, 2015 at 18:53

  Skönt att stressen minskar för dig snart! Kul ide med julkalender!

  • Reply
   admin
   1 december, 2015 at 08:47

   Tack :)

  Leave a Reply