0 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration/ I mitt kök & skafferi/ Matlådor - tips & inspiration

Vad är coconut aminos?

banner annonslänk bodystore

Coconut aminos är en fantastisk smaksättare i köket och används på liknande sätt som soja. Coconut aminos utvinns ur saven från kokosblomman och är full av både näring och smak. Trots sitt namn så har den helt utan den traditionella kokossmaken.

Vad är coconut aminos?

Coconut aminos påminner, både till utseende och användning, om soja. Skillnaden är hälsofördelarna, som du kan läsa mer om lite längre ner. Det är en flytande smaksättning som utvinns ur den söta nektarin hos kokosblomman. Saven är raw, det vill säga obehandlad, och har ett lågt GI.

Hälsofördelarna

Coconut aminos är som sagt en fantastisk smaksättare men har också många hälsofördelar. I listan nedanför kan ni se exempel:

  • rik på mineraler (1 msk täcker 42 % av ditt dagliga mineralbehov)
  • fermenterad
  • Allergivänlig då den är naturligt fri från både gluten och soja
  • lågt GI-värde

Hur du använder aminosyrorna

Jag använder coconut aminos på samma sätt som jag skulle ha använt en traditionell sojasås. Exempel är i marinader, dressingar samt i grytor och såser. Ett fantastiskt alternativ om man vill/behöver utesluta soja som ger otrolig smak men även fin färg.

Jag har ofta i coconut aminos i grytor och marinader som jag vill ge lite asiatisk smak. Ett riktigt bra hälsosamt komplement till andra smaksättare som ofta innehåller hög andel socker och tillsatser. Denna gryta med torsk och röd curry, innehåller till exempel coocnut aminos.

Hur coconut aminos skiljer sig från “vanlig” soja

Den vanliga sojan du köper i affärer innehåller ofta vete och är inte glutenfri. Precis som gluten är ju soja även något som mänga är allergiska eller känsliga mot. Det finns som du säkert vet glutenfri soja, Tamarisoja, men den har inte alls samma härliga smak som coconut aminos.

Coconut aminos hos Bodystore

Jag är stolt över det samarbete jag haft med Bodystore sedan 4 år tillbaka eftersom de har ett så brett utbud av hälsoprodukter. Från köper jag alltifrån kosttillskott till produkter som coconut aminos. De har två olika märken av coconut aminos. Dels från Renee Voltaire och dels från Coconut Secret. De är lika fantastiska båda två och är bra val.

Har du testat coconut aminos och är det något du brukar ha hemma? Vad har du för favoritrecept i så fall?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply