2 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Formulera dina mål på bästa sätt

Snart är det nyår och tiden på året då de allra flesta av oss sätter upp något slags mål för oss själva. Det kan vara alltifrån att sluta röka till att bli bättre på att visa uppskattning och kärlek till sina nära.

Det mest klassiska nyårslöftet är ju så klart det kring vikt och hälsa. Jag har själv bestämt att jag ska låta 2015 bli ett helt fantastiskt år då jag ska fortsätta att utvecklas i mitt tänkande och agerande kring kost och träning.

Det är bra att i god tid ha sitt mål klart för sig så att man är mentalt förberedd när 1 januari är här. Ytterligare en sak som är viktig är hur du formulerar dina mål.

Vilket är ditt mål? Jag måste gå ner i vikt eller jag får inte äta så mycket godis. Redan när du formulerar ditt mål med ord så skapar du förutsättningarna för att lyckas/misslyckas. Ordet måste är inte din vän. Det skapar bara prestationsångest, krav och stress.

Bättre val är vill och kan. Så istället för jag måste gå ner i viktjag vill/kan gå ner i vikt. När du formulerar dig så, så skapar du förtroende för din egen förmåga att lyckas.

Även ordet inte är bra att undvika. Om jag säger tänk inte på en vit björn, vad tänker du på då? En vit björn så klart. Om ordet Inte finns i dina mål så får det inte samma kraft. Jämför:

Mitt mål är att jeansen inte längre ska sitta tight.

Mitt mål är att mina jeans ska sitta lösare.

Formulera dina mål smart så är du redan en god bit på väg.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    tessfriis
    21 december, 2014 at 18:39

    Behöver och vill är också bra ord att använda istället för inte/borde när det passar. ☺️

  • Leave a Reply