5 In Personligt

Åka till London eller inte?

God morgon!

Sitter här med min kaffe och har precis gått igenom och svarat på alla era kommentarer på mina inlägg från förra veckan. Det gör mig alltid glad när ni lämnar kommentarer men ännu mer så när jag skriver ett ärligt och personligt inlägg som i torsdags om varför jag valt bort allt vad dieter heter. Fick väldigt många kommentarer till det inlägget. TACK! 

Det visade sig vara som jag misstänkte – det är inte bara jag som känner så här. Vi är m å n g a som är totalt vilse i diet-djungel och som bara vill vara duktiga och göra rätt. Samtidigt som det gör mig ledsen att vi är så mänga som känner så är jag ändå glad att jag skrev inlägget och valde att vara helt ärlig. Så många av er har berättat att mina ord berörde er och att ni kände igen mig. Det ger mitt inlägg ett klart syfte och jag vet att vi tillsammans kan hitta vår egen rätta väg och balans i alla denna förvirring. Jag ska fortsätta att dela med mig och hoppas att vi kan följas åt under det här arbetet med oss själva och vårt förhållande till mat och hälsa.

Ska jag åka till London?

Dagens stora huvudbry kretsar kring huruvida jag ska åka till London imorgon eller ej. Henrik ska dit på jobbmöte i två dagar och jag har bokat en biljett så att jag kan hänga med och gå på stan i två dagar. Har sett fram emot den här mini-resan sedan mars när den bokades. 

Jag ska ju gå till WholeFoods i Piccadilly och köpa fruit & nutmix. Köpa sallad till lunch på Pret-a-manger och sedan ta med mig och äta i St James’s Park. Köpa chokladpraliner på Harrod’s. Bara gå på stan, shoppa och njuta av min absoluta favorit-stad. 

Men så började Ebba kräkas i lördagskväll plus att vi vaknade upp till nyheterna om attacken morgonen därpå. Inga baciller och ingen VAB sedan februari och så kommer de här bacillerna inför just den här Londonresa. Skit, minst ut sagt. Ebba är frisk nu. Trött så klart men frisk igen. Ingen av oss andra känner något och det finns faktiskt goda chanser att vi har klarat oss. Jag lever nämligen med en man som är mer eller mindre proffs på att ta hand om magsjuka, Jag skojar inte när jag säger att han har ett speciellt ”mag-sjuke-kit”. En hink som har plockar fram så fort risk för magsjuka finna. I hinken finns allt som behövs för magsjuke-sanering; klorin, plasthandskar, påskar, våtservetter och så vidare. Huset här hemma luktar badhall så vi hoppas att alla magsjuke-baciller är borta.

Vill inte att det här med attacken ska påverka mig, men det gör det. Skrämmer skiten ur mig. Henrik säger att det fortfarande är större risk att krocka med bilen på väg till Ica än att  hamna i en terrorattack. Men det som händer i världen just nu är otäckt. Tänker också att egentligen är väl London ett ganska säkert ställe just nu direkt efter en attack och känns mer säker att åka dit nu än längre fram i sommar. 

Hur tänker du kring de här sakerna? Låter du dig påverkas av attackerna som har varit? Om Ebba äter som hon ska under dagen och ingen av oss andra blir sjuka, så känns det just nu som att jag kommer att åka med Henrik. Vill inte låta mig påverkas och ändra mina planer på grund av terror. Men svårt är det.

clean eating by annika

 

 

 

PS – i eftermiddag kommer mitt månadsbrev för juni ut och månadens tema är ”gör rätt val i butiken”. Jag berättar hur jag tänker, vad jag väljer respektive inte väljer, vad du ska se upp för i innehållsförteckningen, behöver du undvika alla e-nummer, med mera. Anmäl dig till mitt Nyhetsbrev direkt för att inte missa månadsbrevet som skickas ut i eftermiddag. 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Petra
  5 juni, 2017 at 13:02

  Tänker nog som din man, ibland…. Hade släkt i london när det hände o dom fick reda på det genom att deras telefoner började ringa från sverige.. Vi har sagt i två år, aldrig mer turkiet på semester, men börjat vackla även där…

 • Reply
  Anna
  5 juni, 2017 at 14:42

  Om du kommer iväg till London så missa inte att äta på Good Life Eatery! Deras kastanjenötsvåfflor is to die for :)

  • Reply
   admin
   13 juni, 2017 at 14:07

   Hanns tyvärr inte med denna gång men visst är det ett fantastiskt ställe :)

 • Reply
  Fanny
  20 juni, 2017 at 00:58

  Jag har samma tankar just som dig för London. Va i London för första gången 28-30/4 en månad efter attacken i Westminister. Jag blev så kär i stan att jag redan om 2 veckor åker ditt i några dagar för shopping. Men jag är inte rädd utöver vad alla runt omkring mig säger.

  Man skall vara uppärksam väl på plats.

  Mitt motto är: Från den dagen jag känner rädsla för att åka till ett land som tex London. Då har jag gett min frihet till gärningsmännen, och då vinner de. Vilket de inte ska!

  / Fanny

  • Reply
   admin
   20 juni, 2017 at 08:45

   Kloka tankar och helt naturliga känslor. Det är svårt det här. Jag är också kär i London och vill inte låta mig skrämmas från att åka dit <3

  Leave a Reply