men hemma är ändå bäst!

Vi körde hem från Sälen igår kväll och var hemma strax efter midnatt. Det gick bra och barnen sov större delen av vägen hem. Även om det var kul att komma iväg en vecka så är det ändå riktigt skönt att vara hemma igen. Vi bodde ganska trångt och det är inte helt enkelt att bo ihop två familjer med små barn som vi gjorde. Sovrutiner och annat var inte helt samma för våra barn och då blir det lätt lite tokigt. Så nästa gång får vi nog satsa på varsin stuga eller i alla fall en större.

Jag är grymt imponerad av Storebror som gick i skidskola måndag till fredag. Han gjorde enorma framsteg och mot slutet av veckan åkte han ner för backarna utan svårigheter. När de är så små så tänker de inte på hur illa man kan ramla och är inte rädda. Det är det som är så bra med att de lär sig när de är små.

Pappa i familjen däremot hade otur och ramlade i backen på torsdagen (hans födelsedag dessutom) och axeln gick ur led på honom. Efter en förmiddag på sjukstugan så blev han ordinerad vila resten av veckan.

Jag är fortfarande förkyld men tror att förkylningen har ”peakat” och jag hoppas att den är på väg att ge med sig efter 4 veckor. Jag har sådan sjuk träningsabstinens! Några dagars vila till och sen hoppas jag kunna träna lite igen.

Jag skrev ju ett inlägg i veckan om att det är så mycket socker när man är så här. Det är i princip omöjligt att få tag på något att äta (om man inte lagar det själv) utan socker och snabba kolhydrater. I backen var det våfflor med sylt, bullar eller varm choklad som serverades. För min egen del klarade jag mig ganska bra för jag hade packat ner en hel del questbars och andra proteinbars. De flesta dagar så fixade vi både lunch och middag i stugan så det var helt ok också. Men det är helt sjukt vilket överflöd av socker det är på sådana ställen. Många tänker säkert att man gott kan unna sig på semestern men jag vet inte riktigt om jag håller med då vi äter överflöd av socker och snabba kolhydrater mest hela tiden idag. Jag fick ett tips i en kommentar till det inlägget om att maila och tipsa om bättre alternativ och jag tror faktiskt att jag ska göra det. Jag tänker mig saker som frukt, kokta ägg, mat/omelette-muffins och olika typer av smoothies. Har ni andra förslag så får ni gärna tipsa mig :)

Nu ska den här mamman landa i soffan framför tv’n för kvällen ;)