0 In Personligt

En söndag i köket

Idag har jag spenderat mycket tid i köket och det har bakats fröknäcke, fröbröd, en ny variant på rawfood-bollar och sist men inte minst så slängde jag ihop en omgång med goda grönsaker inför veckan som kommer. Det är mycket enklare att få till en bra lunch här hemma om det mesta redan är förberett och bara att värma. Idag slängde jag ihop lite blandat som fanns hemma: broccoli, minimajs, paprika, spetskål, morot och lite annat smått och gott. I frysen finns färdig kyckling fryst i lagom portioner som bara är att plocka fram och det blir en perfekt lunch med en portion grönt och lite keso till exempel.

IMG_0302[1]

Raw food-bollarna skulle bli raw food-bars var tanken men jag spädde med lite för mycket vatten så degen blev lite väl kladdig. De blev goda och om ni vill testa receptet så gå inte blint efter receptet. Du måste själv gå på hur konsistensen blir då dadlarna kan vara olika torra eller fuktiga och det kan göra stor skillnad. Blir smeten för torr så späd med lite kaffe eller vatten och om den blir för blöt så ha i lite extra havregryn eller kokosflingor.

Raw-bollar

  • 100 gr torkade dadlar (om mycket torra så lägg i blöt en stund)
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl solrosfrö
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kokosolja eller smör
  • 0,5 dl havregryn
  • ca 2 msk vatten eller kaffe.

Mixa cashewnötter och solrosfrö till grovmalet i en matberedare. Klipp dadlarna i bitar och häll i. Tillsätt resten men vänta med vattnet. Ha sedan i lite vatten i taget till lagom konsistens. Rulla i kokos, solrosfrö, chia-frö eller vad du känner för.

IMG_0299[1]

IMG_0300[1]

 

Så nu är kyl och skafferi fyllda här hemma och vi är redo för en ny vecka :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply