5 In Personligt

Mitten på veckan

Idag fick vi några solstrålar genom molnen på morgonen här uppe i Sälen men annars har det varit ganska rejält molnigt. Jag hade ju hoppats på sol eftersom jag inte är mycket av en vinter-person. Det går emot varenda cell i min kropp att lämna sol, värme och vår som vi hade nere på västkusten och byta det mot kyla, snö och långkalsonger.

Jag hade mycket hellre lagt pengarna på en resa till värmen om jag bara hade sett till mig själv. Tänk att få åka på en träningsresa till soliga Fuerta Ventura!

Men jag vill att mina barn ska lära sig att åka nu medan de är små och jag vet hur mycket min man gillar detta. Så då offrar jag mig som den goda mor och fru jag är ;)

Men är faktiskt riktigt nöjd med mig själv och att jag tagit tillfället i akt och utmanat mig själv och ifrågasätta mina negativa invanda tankemönster. Det har alltid varit en del av min person att jag ”inte kan” åka skidor. Jag har alltid varit den som behövt öva mer och gå i skidskola och åkt de enkla backarna. Är det konstigt att man undviker skidåkning då?

Förra gången som vi var uppe så hade jag en privat skidinstruktör i 3 dagar och det gav mig jättemycket! Hon stärkte mig jättemycket och peppade mig med att jag kunde mer än jag tror och behöver tro mer på mig själv. Hon fick mig att våga testa lite svårare backar och det gick ju hur bra som helst.

I år när det var dags att åka så kom de negativa tankarna fram till att börja med.

Jag kan inte åka bygellift för jag kommer bara att ramla.
Alla andra är mycket bättre än mig och jag ser säkert jättedum ut när jag åker.
Jag vågar inte åka den backen för jag kommer säkert att landa.

Men så var det som om jag hörde mig själv och tänkte: fuck it! Klart jag kan! Så jag åkte bygel-liften och ramlade jag? Näpp! Åkte flera gånger och ramlade inte en egna gång. Tog sitt-liften upp till toppen och åkte ner utan problem.

Så nöjd med mig själv!

Men det är sjukt massa socker överallt. Vet inte om det är för att jag själv blivit så medveten de senaste åren men det är våfflor, bullar, saft och chokladbollar till höger och vänster. Jag antar att många ”unnar” sig när de är på semester men behöver vi verkligen ”unna” oss extra socker när vi idag äter det mer eller mindre hela tiden?

Jag tror att många tror att man måste ha socker i för att det ska bli gott och att man måste äta mindre gott om man väljer bort socker. Men tro mig – jag njöt av varje tugga av min questbar när de andra mumsade kanelbullar och chokladbollar ;)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Johanna
  19 mars, 2015 at 11:14

  Håller med dig om att det är överdrivet mkt socker när man är iväg så. Själva var vi i Branäs och mailade sedan ansvariga om att vi önskade se bättre alternativ. Ett tips! Ju fler påtryckningar de får desto större chans att de ändrar sig.

  • Reply
   admin
   21 mars, 2015 at 18:29

   Bra tips! Det ska jag faktiskt göra.

 • Reply
  Panki
  20 mars, 2015 at 13:27

  Vi åker tyvärr inte skidor i min familj. Jag skulle vilja att barnen fick möjligheten att åka skidor men det är svårt att få till när man inte är skidåkare själv :-) Nu är jag för gammal och skraj för att ens våga prova själv haha. Sen är det så sjukt dyrt!
  Jag är som du oxå sugen på att åka på träningsresa till solen! ToppHälsa och massa andra tidningar ordnar resor som låter så himla roliga! Och det är inte så dyrt heller. Det ska nog bli min grej sen när jag börjar jobba. Unna mig en vecka i solen med massa träning och bra energi :-) Snacka om lyxig egentid!

  • Reply
   admin
   21 mars, 2015 at 18:28

   Jag har hört att det ordnas bra träningsresor till Fuerta Ventura så det ska jag försöka få med mig mannen på :)

 • Leave a Reply