2 In Bra mat för små barn

BARNMAT: GRÖNA FIRREN, LÄMPLIG FRÅN 6 MÅNADER

Gröna ärtor är ett säkert kort när det kommer till bebisar. De brukar uppskatta den söta smaken som de ger och är därför smart (och gott) att kombinera med fisk som många barn kan ha lite svårt för.

Servera dina barn (och dig själv också för den delen) fisk minst två gånger i veckan.

Välj gärna ekologiska matvaror när du lagar mat till dig själv och din familj. Dels är det bra för miljön och vår omgivning men dels smakar det så mycket godare.

Detta recept blir 4 portioner lagom för en 6månaders kille eller tjej.

Gröna firren, 6 (ganska stora) port

  • 150 g palsternacka
  • 2 medelstora potatisar
  • 150 gr vit fisk
  • 2,5 dl gr gröna ärtor
  • 1,5 msk osaltat smör
  • dill
  1. Skala och skär palsternackorna och potatis i mindre bitar. Koka i ca 10 min eller tills de är mjuka. Koka gärna tillsammans med skär då potatisen i lite större bitar eftersom att den har kortare koktid än palsternackan.
  2. Dela fisken i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med lite dill. Låt koka tills fisken är klar (ca 5 min).
  3. Låt ärtorna koka upp.
  4. Häll av det mesta av vattnet i  kastrullerna men spara lite. Det är bra att späda maten med och det är massa god smak i kokvattnet.
  5. Mixa fisken, ärtorna, potatis och palsternackan.
  6. Lägg i smöret och späd med vatten till önskad konsistens.
  7. Ev kan du smaka av med lite vitpeppar och mer dill.

Genom att ge ditt barn denna maträtt så ser du till att de får i sig gott om selen, zink och vitamin E.

Gröna firren

 

Jag frös in i mina fina formar från Barnmatsburken.

IMG_3144[1]

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Håll i hatten | hälsoblogg med fokus på träningsglädje och bra mat fri från gluten och socker
    11 januari, 2015 at 08:46

    […] Igår fixade jag också lite ny mat till Lillasyster och fyllde på förrådet i frysen. Det blev en favorit i repris och du hittar receptet här. […]

  • Leave a Reply